REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei dar tik renkatės, kur sutikti Naujuosius, galite likti be nieko. Restoranuose ar baruose vietų beveik nebeliko. Aiškėja, kad šiemet Naujųjų metų nakčiai lietuvaičiai pinigų negaili. Verslininkai džiaugiasi, kad tautiečiai per naujuosius nelinkę sėdėti namuose ir kartais tam pasiryžę išleisti sumą, prilygstančią minimaliam atlyginimui.

Jei dar tik renkatės, kur sutikti Naujuosius, galite likti be nieko. Restoranuose ar baruose vietų beveik nebeliko. Aiškėja, kad šiemet Naujųjų metų nakčiai lietuvaičiai pinigų negaili. Verslininkai džiaugiasi, kad tautiečiai per naujuosius nelinkę sėdėti namuose ir kartais tam pasiryžę išleisti sumą, prilygstančią minimaliam atlyginimui.

REKLAMA

Vilniuje įsikūrusio restorano vadovė Ieva ant stalo dėlioja šventėms išblizgintas taures. Moteris sako, kad naujųjų metų naktį čia viskas turi atrodyti nepriekaištingai. Ji džiaugiasi, kad lietuviai šia proga linkę pasilepinti, tad į restoraną susirinks daug žmonių.

„Nesitikėjom tokio didelio žmonių susidomėjimo, nes esame visiškai naujai atsidariusi vieta, todėl buvome labai maloniai nustebinti, kad tiek žmonių ir skambino ir domėjosi ir iš tikrųjų turime labai nemažai rezervacijų“, – sako „Pachamamos“ vadovė Ieva Juščiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

O kaina šio malonumo – 139 eurai asmeniui. Tačiau šeimininkai pažada prabangią 7 patiekalų vakarienę, gėrimus, gyvą muziką ir didžėjų po vidurnakčio. Panaši kaina ir viename sostinės dangoraižių įsikūrusiame bare. Čia naujamečio vakarėlio organizatoriai pastebi, kad susirinkusiųjų nepritrūksta, nes šią naktį žmonėms svarbiausia ne sutaupyti, o pašvęsti iškilmingai.

REKLAMA

„Kaina, matyt, nėra pagrindinis aspektas. Pagrindinis aspektas, kas yra madinga šiais metais, kur žmonės nori praleisti tą ypatingą vakarą. Vis tiek tai yra vakaras, kai žmonės nori pasipuošti. Ir čia žmonės pastebėjau, kad renkasi stilistiką“, – tikina „Sky bar“ atstovas Ričardas.

Vilniaus centre šią naktį galima praleisti ir kiek daugiau nei perpus pigiau. Tuomet jau ir vakarienė, ir programa bus gerokai kuklesnė. Pasirodo, šie variantai išgraibstomi akimirksniu. Vieno tokio baro šeimininkas sako, kad paskelbus rezervacijų pradžią laisvų staliukų nebeliko akimirksniu.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau vietų laisvų neturime, sekasi puikiai, ruošiame naujametinę programą, turėsime trijų patiekalų degustacinę vakarienę specialiai apruoštą šefų“ – sako „10 reasons“ projektų vadovas Edmontas Šiugžda.

Ilgametes naujųjų metų tradicijas turi ir nacionalinis operos ir baleto teatras. Dėl 31-osios vakaro baleto kai kurie už vieną bilietą sumoka nuo penkiasdešimties iki dviejų šimtų eurų.

„Bilietai baigiasi labai anksti. Jais reikėtų pradėti rūpintis rugsėjo mėnesį ar vos paskelbus repertuarą gegužę. Tad iš tiesų ir kainos požiūriu, ir užimtumo, paklausos, tai yra nepaprastai iškilmingas vakaras“, – tikina teatro atstovas Julijus Grickevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Blaivių pramogų propaguotojai siūlo vakarėlius už mažesnes kainas: 30 – 40 eurų. O nepilnamečiai į tokį vakarėlį gali pakliūti ir nemokamai.

„Yra atsiradęs poreikis, ypatingai jaunoms šeimoms su vaikais, kur praleisti naujus metus, kad vaikai nebūtų kažkur nutrenkti, o kad iš tikrųjų kaip šeima, saugiai galėtų švęsti. Blaivūs naujieji metai yra tokia puiki išeitis šeimoms“, – sako „Dvarakos“ atstovė Aurelija Švelnytė.

Blaivių pramogų entuziastai sako, kad jie didžiausią dėmesį skiria programos įvairovei, svečių užimtumui ir maisto kokybei, nes blaiviems svečiams pro akis niekas nepraslysta.

„Šiais metais norim padaryt tokį truputį ramesnį, tokį jaukesnį pasibuvimą. Tai ypatingai ribotas skaičius žmonių, bus programoj daug gyvos muzikos, bus vedėjas su visokiais įtraukiančiais užsiėmimais. Bus skanus maistas, kas labai labai svarbu, manau, kai žmogus niekuo nesisvaigina, tai jam norisi kažkokiais dalykais pasilepinti“, – tikina „Varom“ vadovas Simonas Dailidė.

REKLAMA

Vakarėlių organizatoriai sako, kad planuoti Naujųjų metų naktį, rezervuotis vietas labiausiai visi pradeda gruodžio viduryje. Antras antplūdis užklumpa iškart po Kalėdų, tada telefonai netyla ištisą dieną.

„Vietų yra, bet nesakyčiau, kad labai daug. Ypatingai paskutinėms dienomis po Kalėdų prasideda tas bumas, kai visi skambina ir tikrina ar yra dar bilietų, nes vis tiek, kaip ir visos šventės, vietų skaičius – ribotas ir dažniausiai jis užsipildo“, – tikina A. Švelnytė.

Vienas brangiausių Naujųjų metų vakarėlių sostinėje – „Kempinski“ viešbutyje, jo kaina asmeniui siekia beveik 400 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų