REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Infekcija

Mama pasibaisėjusi: dvi jos dukros po atostogų purviname Maljorkos viešbutyje užsikrėtė rankų, pėdų ir burnos liga.

22

Mama pasibaisėjusi: dvi jos dukros po atostogų purviname Maljorkos viešbutyje užsikrėtė rankų, pėdų ir burnos liga.

REKLAMA

Daniellė MacIntyre savaitės trukmės poilsiui „Club Mac“ viešbutyje išleido 3 000 svarų sterlingų.

Į kelionę kartu važiavo jos dukros trimetė Nevah ir menkių mėnesių Milla. Vos po penkių dienų Ispanijoje esančiame kurorte Nevai prasidėjo bėrimas.

Millai simptomiškas bėrimas prasidėjo jau grįžus namo į Glazgą.

Gydytojas tuomet abiem seserims diagnozavo virusinę infekciją, kuri gali sukelti bėrimą.

Mama papasakojo apie savo siaubą, kurį ji patyrė, kai abi jos dukros pirmųjų šeimos atostogų metu užsikrėtė rankų, pėdų ir burnos liga.

Daniellė MacIntyre savaitės trukmės poilsiui „Club Mac“ viešbutyje Alkudijoje, Maljorkoje su savo dukromis trimete Nevah ir penkių mėnesių Milla išleido 3 000 svarų sterlingų.

REKLAMA
REKLAMA

Nevai bėrimas prasidėjo Ispanijos kurorte praleidus penkias dienas – nepaisant to, kad vietinis gydytojas tvirtino, kad jai tiesiog reikia gerti daugiau vandens.

REKLAMA

Millai bėrimas prasidėjo jau grįžus namo į Glazgą, tuomet abiem seserims gydytojas diagnozavo virusinę infekciją.

D. MacIntyre (25) teigia, kad ji nežinojo apie galiojantį įspėjimą dėl Ispanijos kurorte nuo gegužės siaučiančios virusinės infekcijos.

Rugsėjo 7 dieną, pasakodama apie kelionę, D. MacIntyre sakė: "Tai buvo mūsų pirmosios šeimos atostogos – važiavome visi kartu, su mano mama.

Dėl atostogų ir taip nerimavau, jaudinausi, kad mergaitės lėktuve nenustos verkti, bet skrydis praėjo puikiai.

Penktąją atostogų dieną mano vyresnėlė, Nevah, susirgo ir jai pasireiškė peršalimo simptomai. Ji karščiavo ir slogavo – jautėsi tikrai prastai.

REKLAMA
REKLAMA

Kitą dieną kreipiausi į vietoje dirbantį gydytoją – jis pasakė, kad mergaitei trūksta skysčių.

Slaugytoja dirbanti D. MacIntyre sako žinojusi, kad tai – tikra nesąmonė, nes kelionės metu Nevah gėrė tikrai daug skysčių.

Tačiau tą dieną, kai šeima turėjo grįžti namo, Nevos būklė pablogėjo – jai prasidėjo bėrimas ant pėdų ir rankų.

Grįžusi namo D. MacIntyre, šiuo metu esanti vaiko priežiūros atostogose, pastebėjo, kad ir Milla atrodo nekaip – jai išbertas buvo visas kūnas.

D. MacIntyre abi dukras nuvežė pas gydytoją, kuris patvirtino, kad mergaitės užsikrėtusios rankų, pėdų ir burnos liga.

Šia virusine infekcija, kuria užsikrečiama nuo užkrėstų paviršių, suserga jaunesni nei 10 metų vaikai. Infekcija pasireiškia bėrimu ant rankų ir pėdų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Milla klykė iš skausmo ir dėl įtarimų, kad jos bėrimo sukeltos žaizdos yra užsikrėtusios, ji buvo skubiai išvežta į ligoninę. D. MacIntyre tiesiog įsiuto sužinojusi, kad viešbutyje galiojo įspėjimas dėl infekcijos, nuo pat proveržio pradžios gegužės mėnesį.

Tačiau ji teigia, kad apie tai jos kelionių agentūra „Jet2“ neinformavo. Ji sakė: „Esu labai nusivylusi, kad ši liga sugadino mums atostogas.

Kai apie tai kalbėjausi su „Jet2“, jie sakė, kad jei prasidėtų infekcijos proveržis, žmonėms būtų sudaryta galimybė persikelti į kitą viešbutį, tačiau man toks pasirinkimas nebuvo duotas.

Pasirodo, kad įspėjamasis laiškas buvo „Thomas Cook“ stende, bet kadangi keliavau su „Jet2“, nebuvo reikalo eiti į „Thomas Cook“ stendą.

REKLAMA

D. MacIntyre pridėjo: „Žinau, kad šia liga susirgti yra labai didelė tikimybė, bet visai nesuprantu, kodėl mūsų niekas neinformavo.

Akivaizdu, kad šią informaciją jie norėjo nuslėpti, todėl nieko nesakė.

Mano mama ir jos partneris abu dirba sveikatos apsaugos srityje ir kurį laiką jiems abiem nebuvo leista grįžti į darbą, nes darbovietėje buvo manoma, kad jie gali dar vis nešiotis infekciją.

Dėl to jie prarado keleto dienų uždarbį.“

„Jet2“ atstovas sakė: „Žinome apie nedidelį skaičių rankų, pėdų ir burnos ligos atvejų „Club Mac“ viešbutyje Alkudijoje.

Savo darbuotojus apmokėme, kaip atpažinti ligą ir užkirsti kelią jos plitimui.

Norėtume patikinti savo klientus, kad jų sveikata ir saugumas yra didžiausias mūsų prioritetas.

Glaudžiai bendradarbiaujame su visais viešbučiais, siekdami užtikrinti, kad sveikatos ir saugumo normos atitinka aukščiausius reikalavimus, kurių tikimės mes ir mūsų klientai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų