REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Islandijos futbolo rinktinė ir sirgaliai (nuotr. SCANPIX)

Islandija – šalis su mažiausiu gyventojų skaičiumi iš tų, kurios pateko į finalinį futbolo čempionato etapą. Ir būtent jos futbolininkams pavyko sustabdyti argentiniečių „traukinį“ su visu jų žvaigždynu, ir pasiekti lygiųjų – 1:1.

18

Islandija – šalis su mažiausiu gyventojų skaičiumi iš tų, kurios pateko į finalinį futbolo čempionato etapą. Ir būtent jos futbolininkams pavyko sustabdyti argentiniečių „traukinį“ su visu jų žvaigždynu, ir pasiekti lygiųjų – 1:1.

REKLAMA

Islandija futbolo pasaulyje žinoma tapo palyginti neseniai. Maža to, šalyje gyvena vos 334252 žmonės, ir, atitinkamai, rinktinėje ne taip jau ir daug profesionalių žaidėjų, daugelis jų dar visai neseniai turėjo kitą darbą.

Režisierius Hannesas Halldorssonas

Vartininkas H. Halldorssonas atrėmė Argentinos superžvaigždės Lionelio Messi baudos smūgį nuo vienuolikos metrų žymos ir išsyk tapo nacionaliniu herojumi.

Tačiau jis ne tik saugo rinktinės vartų plotą. Likusį laiką jis skiria trumpametražių reklaminių filmų kūrybai, rašoma BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Islandijos reprezentacinis „Eurovizijos“ vaizdo įrašas 2012-aisiais ir reklama „Coca Cola“ šių metų futbolo čempionatui – jo darbas.

Anksčiau jis yra dirbęs norvegų bendrovei „Sagafilm“, kuri tikina, kad kai tik Hannesui nusibos futbolas, jie su mielu noru priims jį atgal.

REKLAMA

Politikas Rurikas Gislasonas

Neseniai vykusiuose Egipto prezidento rinkimuose „Liverpool“ puolėjas Mo Salahas netikėtai pačiam sau užėmė antrąją vietą – daugiau nei milijonas žmonių įrašė jo pavardę rinkimų biuleteniuose.

Tačiau tai buvo socialinių tinklų ir liaudies iniciatyva. O Islandijos rinktinės žaidėjas R. Gislasonas, puikiai pasirodęs Europos futbolo čempionate 2016-ais metais, dukart pateko į Centro dešiniųjų partijos kandidatų sąrašą vienoje iš Reikjaviko rinkimų apylinkių.

Jis taip ir nebuvo išrinktas, o ir nelabai veržėsi patekti į parlamentą. Jo pavardė buvo sąrašo pabaigoje, ir atsirado ten tik todėl, kad jo gerbėjai aktyviau balsuotų už partiją.

REKLAMA
REKLAMA

Bet kokių atveju jis yra profesionalus Vokietijos klubo žaidėjas ir vargu ar galėtų suderinti tai su darbu parlamente.

Šeimos linija: Albertas Gudmundssonas

Neįtikėtinai geras Islandijos rinktinės žaidimas Euro-2016, kuomet jiems pavyko pasiekti ketvirtfinalį, išgarsino Gudmundurą Benediktssoną, futbolo komentatorių, ir jo emocingus šūksnius eterio metu per visą pasaulį. Tam, kad įvertintum jo emocijas, nebūtina islandiškai mokėti nė žodžio.

Jo sūnus, rinktinės puolėjas Albertas Gudmundssonas, PČ-2018 jau sužaidė su Argentinos rinktine.

Tačiau čia šeimos futbolo linija nesibaigia. Alberto mama taip pat buvo futbolininkė ir yra buvusio puolėjo Ingi Björno Albertssono, Islandijos aukščiausiosios futbolo lygos įmuštų įvarčių rekordininko 1987-2012 metais, dukra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maža to, Alberto prosenelis, taip pat Albertas, buvo pirmasis Islandijos istorijoje profesionalus futbolininkas. 1940-aisiais jis žaidė už Londono „Arsenal“ ir italų „Milan“.

Tai jau ketvirtoji šeimos karta, kuri muša įvarčius Islandijos rinktinėje.

Stomatologas Heimiras Hallgrimssonas

Keisti savo karjerą, visiems žinoma, nėra lengva. Suderinti dvi karjeras yra dar sunkiau. Tačiau, kuomet abi veiklos yra malonios ir teikiančios naudą, tai gali būti įveikiama užduotis, ką ir rodo H. Hallgrinssono pavyzdys.

Jis daugelį metų dirbo stomatologu savo gimtosiose Vestmannaeyjario salose. Tačiau 1990-aisiais jis rimtai ėmėsi futbolo ir tapo Islandijos moterų rinktinės treneriu, tuo pat metu užsiimdamas ir dantų gydytojo praktika.

REKLAMA

2011-aisiais jis tapo Islandijos rinktinės vyriausiojo trenerio asistentu, o 2013-aisiais – vyriausiuoju treneriu.

H. Hallgrinssonas neužmiršta savo pacientų Vestmannaeyjario salose ir laisvu laiku grįžta namo, kad galėtų priimti pacientus. Jo paties teigimu, tai jam yra geriausias poilsis.

Kepėjo brolis Kolbeinnas Sigtorssonas

K. Sigtorsonas nepateko į Islandijos komandos sudėtį PČ-2018, tačiau būtent jis įmušė antrąjį įvartį į Anglijos rinktinės vartus Europos futbolo čempionate 2016-aisiais. Tuomet Islandija sensacingai įveikė anglus 2-0.

Kolbeinno agentas – jo brolis Andris, kuris laisvu nuo vadybininko darbo laiku padeda prižiūrėti šeimyninį kepyklos verslą Reikjavike.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų