REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Vaikas (nuotr. 123rf.com)

 Byla dėl Vokietijoje, prekybos centre prieš 37 metus dingusios vos 2 metų amžiaus sulaukusios mergaitės vėl atnaujinama, rašo news.com.au.

6

 Byla dėl Vokietijoje, prekybos centre prieš 37 metus dingusios vos 2 metų amžiaus sulaukusios mergaitės vėl atnaujinama, rašo news.com.au.

REKLAMA

Katrice Lee pradingo iš parduotuvės Paderborne, Vokietijoje 1981 metų lapkritį, per savo antrąjį gimtadienį. Mergaitė čia viešėjo su savo motina. Netoliese buvo kariniai barakai, kuriuose per Šaltojo karo įkarštį buvo dislokuotas mergaitės tėvas.

Praėjus daugiau nei trims dešimtmečiams, Britanijos policija pranešė apie naują, penkias savaites truksiančią paiešką, kuri bus vykdoma Alme upės pakrantėse. Ši upė teka per miestą, kuriame dingo mergaitė.

Tyrimui vadovaujantis pareigūnas Richardas O'Learys pranešė, kad bus koncentruojamasi į žalią automobilį, kuris tą dieną buvo pastebėtas netoli prekybos centro.

REKLAMA
REKLAMA

„Praėjus 36 metams įtarimai galėjo pasikeisti. Mes kreipiamės į visuomenės narius ir karius, įskaitant ir veteranus tiek Vokietijoje, tiek ir Jungtinėje Karalystėje. Ar Jūs žinote, kas nutiko Karrice?“, - klausia jis.

REKLAMA

Katrice tėvas Richardas Lee BBC sako tikintis, kad mergaitė buvo pagrobta ir tyrimas nuo pat pradžių vykdytas netinkamai.

„Niekas mūsų nesiklausė nuo pat pirmos dienos. Esu 100 procentų tikras, kad Katrice buvo pagrobta vaikų neturinčios poros arba tokiai perduota už pinigus. Ji tikriausiai kalba kita kalba... Aš taip pat galbūt esu senelis, tačiau sėdžiu čia ir nieko nežinau“, - sako jis.

Vyras pripažįsta, kad ateinančios savaitės itin svarbios jam ir jo buvusiai žmonai Sharon.

„Tyrimo savaitės mūsų šeimai tampa tarsi dviašmeniu kardu. Mes labai norėtume surasti savo dukrą, tačiau gali būti, kad rasta informacija patvirtins, jog mūsų dukters gyvenimas baigėsi tragiškai“, - kalba Richardas.

REKLAMA
REKLAMA

Sharon gerai prisimena, kaip viskas vyko lemtingąją dieną. Ji pasakoja vaiką nešiojusi ant rankų, bet parduotuvėje prisiminė, jog pamiršo paimti traškučių.

„Pastačiau Katrice ant grindų ir paprašiau savo seserį Wendy ją prižiūrėti, kol nueisiu iki traškučių stendo. Jis buvo netoliese. Aš užtrukau maždaug 40 sekundžių, gal minutę. Kai grįžau, sesers paklausiau, kur Katrice. Ji pasakė, kad manė, jog vaikas su manimi, nes ji nubėgo paskui mane. Grįžau prie lentynų, tačiau jos ten nebuvo. Pradėjau panikuoti. Niekur jos nemačiau... Buvo tiek daug žmonių. Šaukiau ją vardu, tačiau niekur nepavyko jos rasti“, - pasakoja baisiausią siaubą patyrusi motina.

Tuo metu pareigūnai darė prielaidą, kad mergaitė nuskendo. Tyrimas buvo atnaujintas 2000 metais ir 2012 metais, tačiau abu bandymai apčiuopti siūlo galą buvo nesėkmingi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų