REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Gėrė vandenį  (nuotr. 123rf.com)

Seniai žinoma, kad vanduo yra itin naudingas skystis. Jis padeda užtikrinti tinkamą organų veiklą, apsaugo nuo galvos skausmo. Tiesa, tinkamą kiekį vandens išgeria ne visi. Vietoje to savo troškulį jie numalšina gazuotais saldžiais gėrimas, sultimis ar kava, rašo msn.com.

6

Seniai žinoma, kad vanduo yra itin naudingas skystis. Jis padeda užtikrinti tinkamą organų veiklą, apsaugo nuo galvos skausmo. Tiesa, tinkamą kiekį vandens išgeria ne visi. Vietoje to savo troškulį jie numalšina gazuotais saldžiais gėrimas, sultimis ar kava, rašo msn.com.

REKLAMA

Viena tinklalapio msn.com skaitytoja nusprendė mesti sau iššūkį ir mėnesį laiko gerti tik vandenį.

„Nelabai geriu kavą, arbatą ar kitus gazuotus gėrimus, todėl šis iššūkis man nebuvo toks sudėtingas, kaip kitiems, pavyzdžiui, nuo kofeino priklausomiems žmonėms“, - sakė Ashlyn Lillibridge. „Taigi, visą mėnesį gėriau labai daug vandens, tačiau nekeičiau savo mitybos ir užkandžiavau taip, kaip man buvo įprasta.“

1 savaitė

Mergina ne tik atsisakė kavos ar arbatos, bet ir vandens nusprendė negardinti net citrinos griežinėliu. Ji vartojo tik gryną vandenį.

REKLAMA
REKLAMA

„Savo darbovietėje net 4 kartus per dieną pripildydavau 1 l butelį, o namuose išgerdavau maždaug 5 plastikinius vandens buteliukus. Šis iššūkis mane privertė susimąstyti apie vandens filtro svarbą, kadangi nenorėjau planetos teršti papildomais plastiko kiekiais. Manau, kad per dieną išgerdavau daugiau nei 4,5 l vandens“, - tęsė ji.

REKLAMA

Per parą rekomenduojama išgerti 8 stiklines vandens, tai lygu 2 l. Tiesa, šis skaičius gali kisti priklausomai nuo aplinkos, žmogaus svorio ir kitų faktorių.

„Galbūt išgerdavau per daug vandens, nes jausdavausi išsipūtusi, nenorėdavau valgyti, be to, atrodė, jog vandenį siurbčioju kiekvieną sekundę. Pirmą savaitę ne tik padidinau savo suvartojamo vandens kiekį, bet ir bandžiau pašalinti visus manyje ir aplink mane esančius toksinus“, - sakė Ashlyn.

2 savaitė

Kaip pasakojo Ashlyn, antrą savaitę ji norėjo, kad jos darbo kabinete būtų atskiras tualetas.

„Šlapintis turėjau kas 20 minučių. Nuo per dažno rankų plovimo, išsausėjo jų oda, jos ėmė kraujuoti. Bandydama išsaugoti rankų drėgmę, sunaudojau nežinau kiek rankų kremo“, - tęsė ji. „Ėmiau galvoti ar nesuvartoju per daug skysčių ir ar tai nepakenks mano sveikatai.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, kad egzistuoja toks sutrikimas kaip apsinuodijimas vandeniu. Tai nutinka tuomet, kai asmens, geriančio per daug vandens, organizme esančių druskų kiekis tampa labai žemas.

3 savaitė

Ashlyn galėjo džiaugtis turėdama švarią ir be spuogų odą. Kartais ant veido išdygdavo koks nedorėlis, tačiau dėl to kalta būdavo pati moteris, kadangi, kaip teigė ji, tai nutikdavo dėl nešvarių kaktą dengiančių kirpčiukų.

„Pastebėjau, kad nuo veido odos dingo raudonos dėmelės, išnyko vienintelis smakrą „puošiantis“ spuogelis. Galbūt šis mano pavyzdys nėra labai tikęs, tačiau mano oda, dėka padidinto vandens suvartojimo, tikrai tapo gražesnė“, - sakė Ashlyn.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mergina taip pat pastebėjo ir pokyčius ant pilvo. Pirmąją savaitę ji jautėsi gerokai išsipūtusi, tačiau einant antrajai savaitei, kai Ashlyn nubusdavo ryte, jos pilvas atrodydavo plokščias.

Be to, nuolatos pilve esantys skysčiai neleido Ashlyn išalkti. Nors mergina mitybos nepakeitė, į lėkštę ji dėdavo mažiau maisto.

4 savaitė

„Prasidedant paskutinei savaitei supratau, kad tikriausiai galėčiau išgyventi gerdama vien tik vandenį ir laikydamasi savo įprastos mitybos. Tiesa, retkarčiais išgerdavau nedidelį bokalą alaus, tačiau mano organizmas nereikalavo jokių saldžių gėrimų, sulčių ar kavos, išskyrus pieno kokteilį. Iššūkio pabaigą nusprendžiau paminėti užsisakydama didžiausią siūlomą kokteilį ir didelį torto gabalą“, - sakė ji.

REKLAMA

Pasak Ashlyn, šis mėnesio trukmės iššūkis nebuvo lengvas. Ji drąsiai rekomenduoja gerti kuo daugiau vandens.

„Pradėjus vartoti didesnį jo kiekį suprasite, kad jums nereikia kitų gėrimų“ – teigė mergina. „Besibaigiant pirmai savaitei turėjau daugiau energijos, nebuvau tokia išsipūtusi ir pagerėjo mano odos būklė. Nesu tikra ar kada nors tiek ilgai iškęsiu negavusi pieno kokteilio.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų