REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
“Instagram“ žvaigždės pravėrė šaldytuvo dureles (nuotr. Instagram)

Sveika mityba ir sportas šiuo metu yra tikrose aukštumose – socialiniai tinklai tiesiog lūžta nuo įspūdingų kūno formų nuotraukų, sveikų ir spalvotų patiekalų bei sporto patarimų.

30

Sveika mityba ir sportas šiuo metu yra tikrose aukštumose – socialiniai tinklai tiesiog lūžta nuo įspūdingų kūno formų nuotraukų, sveikų ir spalvotų patiekalų bei sporto patarimų.

REKLAMA

Vis dėlto ar tai, ką matome socialiniuose tinkluose, yra realybė? Ar save aktyviais sportininkais laikantys entuziastai niekuomet neišklysta iš kelio? Kelios socialinio tinklo „Instagram“ žvaigždės sutiko pasidalinti savo mitybos ypatumais bei šaldytuvo nuotraukomis.

 

Šaldytuve – vaisiai ir daržovės

Asmeninė sporto trenerė, 24-erių Chessie King socialiniame tinkle „Instagram“ yra išties populiari – trečdalį milijono sekėjų turinti mergina prieš kelerius metus nusprendė pakeisti savo mitybos įpročius: „Esu tikra, kad šaldytuvo turinys gali pasakyti apie žmogų labai daug, todėl ir savo į savo maisto racioną stengiuosi įtraukti kuo daugiau sveikų ir ekologiškų produktų“, – dailymail.co.uk sakė mergina.

Mėsos nevalganti mergina stengiasi valgyti daug žuvies, tofu sūrio, avinžirnių ir daržovių: „Nelaikau savęs vegetare ar vegane, tiesiog maitinuosi intuityviai, bandau suprasti, ko išties mano organizmui reikia ir kas jam tinka“, – minėjo trenerė.

REKLAMA
REKLAMA

Mėgstamiausias merginos maistas – pusryčiai. Jiems ji gali skirti labai daug laiko, tačiau tiems, kurie jo neturi, ji siūlo greitą sveiko maisto alternatyvą – avokado sumuštinį su lašiša ant pilno grūdo duonos. „Jei labai skubu, dažnai išgeriu vaisių kokteilį, kuriam naudoju avižų pieną, bananą, riešutų sviestą, kakavos ir baltyminius miltelius bei ledą“, – sakė Chessie King. Dėl to ir merginos šaldytuve gausu vaisių, uogų, daržovių, augalinio pieno bei žuvies.

REKLAMA

Svarbiausia – augalinės kilmės produktai

Sveikos mitybos tinklaraštininkė Steph Elswood tikina, kad norint senatvėje neturėti bėdų su sveikata, reikia atsisakyti gyvulinio maisto. „Esu veganė, tad mano šaldytuve tikrai nerasite mėsos, kiaušinių ar pieno“, – sakė S. Elswood.

Pravėrus merginos šaldytuvo dureles, akys raibsta nuo vaisių ir daržovių įvairovės. Mergina tikina, kad iš namų neišeina be pasigaminto maisto, tad įvairūs sveiki užkandžiai jai labai svarbūs. „Mano šaldytuve visuomet rasite cukinijų, imbiero, avokado, agurkų, pomidorų, saldžiųjų bulvių, brokolių, špinatų, svogūnų, braškių, mėlynių... Galėčiau vardinti ir vardinti“, – šyptelėjo trenerė.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto mergina dažnai sulaukia kritikos dėl savo mitybos, kadangi yra tikinančių, kad jos organizmui trūksta baltymų. Tiems, kurie kritikuoja ją kritikuoja, S. Elswood turi paaiškinimą: „Augalinės kilmės produktai taip pat turi daug baltymų, kurių galima gauti valgant avinžirnius ar iš jų pagamintą humuso užtepėlę, riešutų sviestą, pilno grūdo duoną, ryžius, pupeles – alternatyvų tikrai labai daug“, – tikino tinklaraštininkė.

Nusprendė atsisakyti mėsos – nustebino savijauta

Asmeninis treneris ir modelis George Lloyd taip pat dalijasi savo mitybos patarimais. Pasak vyro, svarbiausia valgyti kuo daugiau baltymų ir sveikųjų riebalų turinčio maisto, o angliavandenių – vengti. „Baltyminis maistas – liesa mėsa (kalakutiena, vištiena), lašiša, tunas ar krevetės“, – teigė vaikinas.

Ilgą laiką daug mėsos valgęs vaikinas nusprendė šiuo metu išbandyti naują dietą – atsisakęs didžiosios dalies mėsos, jis ją keičia įvairia žuvimi. „Esu tikras, kad tai gelbsti mano skrandžio veiklai bei virškinimui, jaučiuosi neapsunkęs, lengvas“, – džiūgavo modelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų