REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Hilary Conway laukė didelis iššūkis (nuotr. facebook.com)

Po gimdymo daugelis moterų ilsisi ir bando atsigauti po ką tik patirto protinio ir fizinio streso. Tačiau viena gydytoja, po to, kai prieš 14 valandų ji pati pagimdė dukrą, padėjo priimti savo pacientės dvynukus.

5

Po gimdymo daugelis moterų ilsisi ir bando atsigauti po ką tik patirto protinio ir fizinio streso. Tačiau viena gydytoja, po to, kai prieš 14 valandų ji pati pagimdė dukrą, padėjo priimti savo pacientės dvynukus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai gruodžio 12 dieną gydytoja Hilary Conway susilaukė dukrelės Verna Mai Pearson, moteris žinojo, kad ji negalės priimti savo pacienčių naujagimių.

REKLAMA

Kuomet 3 val. nakties Hilary, maitinusi savo antrąją atžalą, gavo vienos pacientės žinutę, kurioje buvo rašoma, jog jai per anksti nubėgo vandenys, ji žinojo, kad privalo jai padėti. Moteris buvo toje pačioje Vašingtono ligoninėje, kaip ir gydytoja.

Nustebti privertė ir tai, jog pacientė gulėjo gretimoje palatoje. Hilary pakilo iš lovos, apsivilko aprangą ir priėmė nevisiškai išnešiotus dvynukus, kuriuos ji stebėjo visą moters nėštumo laikotarpį. Nors kai kurie šį Hilary poelgį laiko išties išskirtiniu, gydytoja pridūrė, kad ji tiesiog atliko savo darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Gydytoja atskleidė, kad ją ir pacientę Katie Moss siejo išties stiprus ryšys, užsimezgęs dar moters nėštumo pradžioje.

„Labai liūdėjau, kad ji negalės priimti mano kūdikių“, - teigė Katie.

Moters gimdymas turėjo vykti sausio viduryje, tačiau dvynukai dažnai gimsta šiek tiek per anksti – maždaug 37 savaitę.

Gydytoja, palikusi savo palatą, paklausė, kurioje guli jos pacientė Katie. Hilary nustebo sužinojusi, jog būsima mama yra visai čia pat už sienos. Neseniai gimusią mergytę palikusi slaugytojų priežiūrai, gydytoja, dėvėdama ligoninės apdarus, pravėrė pacientės palatos duris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikėjausi ją išvysti galbūt tik kitą rytą, o ne iškart po jos gimdymo. Ji atrodė tokia žvali“, - portalui „Today“ sakė Katie. „Gydytoja nė kiek nepriminė prieš pusdienį pagimdžiusios moters.‘

Po to, kai moterys pasijuokė iš šio sutapimo, gydytoja ėmė dirbti savo darbą. Kartu su kitomis slaugytojomis Hilary stebėjo Kaite sąrėmius. Dirbtinai sukeltas gimdymas truko maždaug 2 valandas. Visa tai vyko labai patogiu metu – tarp maitinimų, atskleidė Hilary.

Katie atžalos gimė maždaug 40 minučių skirtumu. Sūnus Luke‘as Mossas pasaulį išvydo 4.50 val., o jo brolis Sorenas pirmuosius garsus išleido 5.38 val. ryto.

REKLAMA

„Kai viskas baigėsi, gydytoja pasakė, jog yra labai pavargusi ir prieš rytojų nori šiek tiek pamiegoti“, - tęsė Katie.

Grįžusi į savo palatą Hilary vėl tapo paciente, kuri privalėjo ilsėtis ir atsigauti po gimdymo metu patirto streso.

„Kiekvienas pacientas man yra be galo svarbus“, - sakė ji. „Todėl stengiuosi dalyvauti visų jų gimdymuose. Jei atvirai, gydytojai, praleidę ar kitaip nedalyvavę gimdymą, jaučiasi labai blogai, kadangi vaikelio atėjimas į šį pasaulį yra lyg kulminacija visko, ką teko iškęsti tuos 9 mėnesius.“

Gydytoja Hilary pabrėžė, kad ji buvo tinkamos būklės, kad galėtų padėti į pasaulį atvykti savo pacientės atžaloms.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų