REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Vanduo su citrina

 Jau seniai tikima, kad dieną pradėjus su šilta stikline vandens ir citrina, iš organizmo bus pašalinti visi toksinai.

10

 Jau seniai tikima, kad dieną pradėjus su šilta stikline vandens ir citrina, iš organizmo bus pašalinti visi toksinai.

REKLAMA

Įvairūs sveikatos ir sveikos gyvensenos guru teigė, jog šio vaisiaus sultys skatina kepenis šalinti nereikalingas žmogaus organizme užsilikusias atliekas.

Tačiau mokslininkai paneigė šį mitą ir patvirtino, kad, kalbant iš medicininės pusės, nėra tokio dalyko, kaip organizmo detoksikacija ir visa tai – grynų gryniausia nesąmonė.

„Nėra jokių įrodymų, kad šis gėrimas kaip nors veikia“, - teigė Adelaides universiteto mokslininkas Dr. Ianas Musgrave. „Žinoma tik tiek, kad tokį vandenį, paskanintą citrina, gerti yra skaniau, nei paprastą.“

Jis pridūrė, kad šis gėrimas tikrai padidins vitamino C kiekį organizme, numalšins troškulį ir galbūt sumažins suvartojamų kalorijų kiekį, tačiau pabrėžė, kad kūno detoksikacijos mados yra nieko vertos, nes labai dažnai po jų žmonės nekontroliuojamai prisivalgo, netgi pradeda vartoti daugiau alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuovokūs, ilgalaikiai mitybos pokyčiai ir sportas yra gerokai naudingesni, nei bet kokios detoksikacijos“, - sakė jis.

Kodėl tai neveikia?

Dr. Ianas Musgrave tikina, jog produktai, teigiantys apie detoksikacijos naudą, vartojami jų metu, yra tikros marketingo apgavystės.

REKLAMA

Jis neneigė, kad žmonių kūnai turi toksinų, tačiau, ekspertų teigimu, jų kiekis organizmuose padidėjo kartu su šiuolaikiniu gyvenimo būdu.

Žmonių organizmai sugeria chemikalus iš pesticidais užkrėstų kosmetikos ir kūno priežiūros produktų, plastikinių maisto ir gėrimų įpakavimų. Industrinės atliekos užkrečia dirvą ir vandenį, prasiskverbiančius į vartotojams skirtus maisto produktus.

Tačiau žmonių kūnai patys moka atsikratyti šių toksinų.

„Kepenyse gausu fermentų, skaidančių ksemobiotikus, biologinei sistemai svetimas medžiagas, iki kol jos tampa nebe nuodingos. Vėliau šie susikaupę ir vandenyje tirpstantys toksinai yra pašalinami iš organizmo tiesiog su šlapimu“, - teigė Dr. Ianas Musgrave.

Mokslininkai taip pat paneigė faktą, kad po kurio laiko, pavyzdžiui, po mėnesių ar netgi metų, organizme susikaupia dideli kiekiai toksinų. Tiesą sakant, natūrali kūno detoksikacijos sistema veikia labai greitai ir jos spartinti niekuo nereikia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų