REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
69
Futbolo rinktinė pradėjo ruoštis rungtynėms su škotais ir slovėnais (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Po Vilniuje 0:3 patirto pralaimėjimo škotams, Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas buvo nusivylęs. Stratego vertinimu, tai – prasčiausios jo treniruojamos nacionalinės komandos rungtynės.

69

Po Vilniuje 0:3 patirto pralaimėjimo škotams, Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas buvo nusivylęs. Stratego vertinimu, tai – prasčiausios jo treniruojamos nacionalinės komandos rungtynės.

REKLAMA

– Treneri, ar šis mačas jus nuvylė labiausiai per visą ciklą?

– Manau, taip. Nė vienose rungtynėse, kiek pamenu, įvarčių taip lengvai nedovanojome. Tokiame lygoje klaidos retai atleidžiamos.

Rezultatas, spragos ginantis liūdina. Taip pat pamatėme, kokia yra įvarčių svarba ir kaip blogai, kai nerealizuoji savųjų progų.

– Atrodo, kad komandą palaužė antrasis įvartis.

– Mūsų susitarimas – kas beatsitiktų aikštėje, neturime lūžti, nuleisti galvų, akių.

Be abejo, rezultatas veikia žaidėjus. Psichologija atlieka savo vaidmenį. Juo labiau, kad patys turėjome gerų progų. Tačiau, manau, vaikinai nepasidavė, kovojo iki galo. Nemanau, kad šitame etape turėtume pasiduoti, iškelti rankas, atsisakyti savo žaidimo principų. Nekeitėme braižo, nenorėjome kamuolio perkelti kažkokiais avariniais būdais, o įžaisti. Kartą po to vos nekrito įvartis į mūsų vartus.

Škotai parodė, kokio kovingumo komanda yra, jautėsi aukštas jų futbolo lygis. Galbūt mums trūksta techninių įgūdžių, nesame pratę prie tokių greičių.

REKLAMA
REKLAMA

– Rungtynių pabaigoje bene vienintelis į priekį žaidė Arvydas Novikovas. Ar šiandien jis buvo vienas geriausių jūsų ekipoje?

– Manau, taip. Arvydas savo žaidimu patvirtina, kad yra komandos lyderis ir sunkiais momentais. Norėčiau, kad visi užsikrėstų šia jo charakterio savybe. Arvydas išėjo į aikštę, sužaidė visas rungtynes, buvo aktyvus. Mums reikia daugiau tokių futbolininkų, kurie dega noru laimėti ir nenoru pralaimėti.

REKLAMA

– Po keitimo aikštėje pasirodė ir sunkią traumą išsigydęs Lukas Spalvis. Kaip vertinate jo žaidimą?

– Manau, tuo metu, kai Lukas išėjo į aikštę, žaidimas buvo padrikas, futbolininkų jėgos buvo ties baigimosi riba. Žinote, kokios mums būna sunkios paskutinės mačų minutės. Tačiau gerai, kad Lukas paragavo intensyvaus, tikro futbolo atmosferos. Jam reikia kuo daugiau minučių.

Tokios rungtynės visiems žaidėjams į naudą. Jos labai gerai parodo, ko mums trūksta. Taip pat pastato į vietas tuos, kurie galvoja, kad yra aukštesniame lygyje nei iš tiesų. Iš šio pralaimėjimo galime pasisemti patirties.

REKLAMA
REKLAMA

– Pirmadienį svečiuose žaisite su slovėnais. Ar po tokio sunkaus mačo su škotais, labai keisis sudėtis Slovėnijoje?

– Žinoma, šitos rungtynės pareikalavo labai daug fizinių jėgų, o pralaimėjimas žaidėjus dar labiau slegia. Kiek žinau, nesėkmę patyrė ir Slovėnijos komanda, revanšo norės ir ji. Ruošiamės. Turime apkaboje dar nemažai žaidėjų, kurie pasiruošę ir, reikalui esant, išeis į aikštę.

– Ar tas etapas iki kitų rungtynių bus sunkiausias jūsų karjeroje rinktinėje?

– Manau, taip. Pirma mano žinutė žaidėjams ir buvo ta, kad pralaimėjome, bet pasiruošimas rungtynėms su slovėnais prasideda dabar. Nenoriu matyti liūdnų akių, sulūžusių sielų. Sunku susitaikyti, bet turime atsitiesti, stoti į kovą ir tęsti savo darbą. Žmonėms tokie sportininkai patinka labiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų