REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Portalą tv3.lt pasiekė žinia, kad ne vieną Lietuvos rinktinės žaidėją išugdžiusiusi legendinė Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademija pradėjo griūti. Joje neliko nė vienos krepšininkų grupės. Šią informaciją patvirtino ir buvę akademijos treneriai.

Portalą tv3.lt pasiekė žinia, kad ne vieną Lietuvos rinktinės žaidėją išugdžiusiusi legendinė Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademija pradėjo griūti. Joje neliko nė vienos krepšininkų grupės. Šią informaciją patvirtino ir buvę akademijos treneriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treneriai pasirinko aiškesnę ateitį

„Be abejo, girdėjau“, – informacijos neslėpė anksčiau akademijoje dirbęs treneris Tomas Purlys. Jis – buvusio Vilniaus „Lietuvos ryto“ direktoriaus Martyno Purlio brolis.

REKLAMA

Pasak T. Purlio, nemalonumai prasidėjo, kai pasitvirtino akademijos trenerių girdėti gandai – bus parduota Vilniaus Raitininkų gatvėje esanti mokyklos sporto bazė.

T. Purlio nuomone, kompleksas buvo vienas moderniausių Lietuvoje. Jis akademijai suteikė pranašumą prieš kitas dvi miesto konkurentes – Sostinės ir Vilniaus krepšinio mokyklas.

Kitas svarbus aspektas – finansinės sąlygos. Treneriai Š. Marčiulionio krepšinio akademijoje uždirbdavo mažiau nei konkurentų įstaigose. Atlyginimai vėlavo.

REKLAMA
REKLAMA

Specialistai pasirinko kitas įstaigas, paskui juos pasuko ir vaikai. Šiuo metu T. Purlys darbuojasi Sostinės krepšinio mokykloje.

„Čia finansinės sąlygos daug geresnės. Be to, aiškesnė mokyklos ateitis, – tv3.lt tikino T. Purlys. – Treneriai Š. Marčiulionio krepšinio akademijoje nebematė perspektyvų. Labai gaila, kad taip įvyko.“

tv3.lt žiniomis, Š. Marčiulionio akademijoje netrūko vidinių konfliktų. To neneigė ir T. Purlys: „Nesutarimų yra kiekvienoje organizacijoje.“

Akademija griauta iš vidaus?

Žiniasklaidoje bene ryškiausiai nutvieskė Š. Marčiulionio ir trenerio Tomo Keršio konfliktas. Strategas, prieš trejus metus palikęs akademiją, tada kalbėjo, kad išsiskyrė jo ir Š. Marčiulionio požiūris į darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvęs Lietuvos rinktinės lyderis bei NBA krepšininkas Š. Marčiulionis tada T. Keršiui įpaišė begalę darbo pažeidimų. Esą treneris, nepasitaręs su akademijos vadovais, užregistravo komandą Šiaurės Europos jaunimo lygoje, be administracijos žinios veždavo ją į turnyrus užsienyje, rinkdavo pinigus iš tėvų. T. Keršis neva į treniruotes buvo priėmęs auklėtinį, neturėjusį sutarties su akademija ir nemokėjusį už pratybas nustatyto mokesčio.

„Savo gyvenime daugiau tokių krepšinio aferistų nesu susitikęs“, – prieš trejus metus žiniasklaida citavo Š. Marčiulionio nuomonę apie T. Keršį.

REKLAMA

Dabar pastarasis konfliktus su šalies krepšinio legenda neigia: „Su savininku neturėjau nė vieno pykčio. Šarūnas labai užimtas žmogus ir mano asmeninius konfliktus lėmė tai, kad jis tapo savo darbuotojų įkaitu. Jis buvo suklaidintas ir priėmė tam tikrus sprendimus. Kai tiesa išaiškėjo, jis, kaip pats man yra sakęs, liko durniaus vietoje.“

T. Keršio manymu, naujoji akademijos administracija prieš kelerius metus siekė pakeisti visus įstaigos darbuotojus.

„Po manęs iš darbo išėjo dar 10 žmonių, – tv3.lt skaičiavo T. Keršis. – Kai kurie kolegos yra sakę, kad man išėjus, akademija pradėjo griūti. Drįsčiau teigti, kad buvo tam tikrų žmonių, kurie viską griovė iš vidaus. Buvo pasirinktas metodas darbuotojus apjuodinti vadovui.“

REKLAMA

Iš prestižinės akademijos – į nežinią

Š. Marčiulionio krepšinio mokykla įkurta 1992-aisiais. Po dviejų metų duris atvėrė minėti įstaigos rūmai Raitininkų gatvėje. 2002-aisiais FIBA Europos organizacija Š. Marčiulionio mokyklai suteikė akademijos vardą.

Įstaigoje krepšinio paslapčių mokėsi tokie sportininkai kaip broliai Darjušas bei Kšištofas Lavrinovičiai, Simas Jasaitis, Antanas Kavaliauskas, Linas Kleiza, Martynas Pocius, Martynas Gecevičius, Mindaugas Kuzminskas, Egidijus Mockevičius ir kiti.

„Kai dirbau, sakiau, kad Europoje nėra kitos organizacijos, kur treniruodamas tokio amžiaus vaikus gautum šitokį atlyginimą. Dirbome daug, bet mums buvo sudarytos puikios sąlygos. Būdavo nedidelių atlyginimų vėlavimų, bet tik tiek. Vėliau, kiek žinau, atlyginimai vis mažėjo, – pasakojo T. Keršis. – Nežinau, kodėl viskas sugriuvo. Galbūt akademija po 20 metų išsikvėpė, neliko pašaukimo, noro. Kaip sakau, tokia mokykla – tarsi virtuvė, kurioje vienu metu verda 20 puodų. Reikia prižiūrėti, kad nė vienas neišbėgtų, nepervirtų ir panašiai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

tv3.lt su Š. Marčiulioniu susisiekti nepavyko. Lietuvos krepšinio legenda į skambučius neatsakė.

Niekas kitas iš akademijos vadovų apie įstaigos ateitį kalbėti nesiryžo.

„Į jūsų klausimus gali atsakyti tik Šarūnas. Jis šiuo metu išvykęs į Jungtines Amerikos Valstijas. Kada grįš – nežinau“, – tv3.lt sakė akademijos administratorė.

Tikimybė, kad rudenį jaunieji talentai Š. Marčiulionio akademijoje vis dar bumbsės kamuolius į grindis – menka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų