REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Shirin Noahari (nuotr. Instagram)

Irano pilietė sulaikyta po to, kai socialiniame tinkle pasidalino savo raumeningo kūno nuotraukomis, kuriose ji neva „nuoga“.

16

Irano pilietė sulaikyta po to, kai socialiniame tinkle pasidalino savo raumeningo kūno nuotraukomis, kuriose ji neva „nuoga“.

REKLAMA

Moteris, kaltinama pažeidusi Islamo Respublikos griežtas taisykles dėl kūno demonstravimo, šiuo metu laiką leidžia kalėjime, nes negalėjo sumokėti 2 mln. rialų (60 eurų) užstato.

Kol kas jos tapatybė nėra nustatyta, bet manoma, kad tai Shirin Noahari, viena iš dviejų moterų dalyvavusių tarptautiniame konkurse ir apie kurią pranešta dėl rugsėjo mėnesį pasirodžiusių fotografijų.

Shirinos „Instagram“ paskyroje daug nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose ji demonstruoja savo bicepsus ir kilnoja svorius.

Irano teisingumo sistemos asmeninė naujienų agentūra sakė: „Sulaikyta kultūristė, savo socialiniame tinkle pasidalinusi apnuogintomis nuotraukomis.“

REKLAMA
REKLAMA

Irane žodis „nuogas“ reiškia, jog moteris nedėvi galvą dengiančios skaros arba viešai demonstruoja drabužiais nepridengtas rankas ir kojas. Iranietėms moterims leista užsiimti sportu ir dalyvauti konkursuose, bet jos taip pat privalo laikytis griežtų aprangos taisyklių.

REKLAMA

Plaukikės dėvi visą kūną dengiančius plaukimo kostiumus ir šalikus ant galvos, o futbolininkės ir atletės marškinėlius ilgomis rankovėmis ir sportinius kostiumus.

Ne kartą policijos pareigūnai sulaikė vyrų sporto rungtis ir varžybas stebėjusias moteris gerbėjas.

2014-iais britė Ghoncheh Ghavami (25 m.) suimta ir uždaryta į kalėjimą dėl bandymo stebėti vyrų paplūdimio tinklinio varžybas tarp Irano ir Italijos.

Irano pilietėms uždrausta stebėti netgi futbolo varžybas, kai žaidžia šalies nacionalinė rinktinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų