REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kartoja, kad Lietuvoje būtina mažinti alkoholio prieinamumą. Anot jo, didžiausios tragedijos mūsų šalyje nutinka būtent dėl alkoholio vartojimo.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kartoja, kad Lietuvoje būtina mažinti alkoholio prieinamumą. Anot jo, didžiausios tragedijos mūsų šalyje nutinka būtent dėl alkoholio vartojimo.

REKLAMA

„Esu įsitikinęs, kad sumažinti alkoholio vartojimą Lietuvoje yra mūsų visų bendra pareiga ir rūpestis. Ir ne tik todėl, kad Lietuvą kaip itin probleminę šalį įvardina Pasaulio sveikatos bei Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos.

Mažinti alkoholio vartojimą reikia dėl to, kad toliau nebeaugintume naujų vaikžudžių ar tėvažudžių kartų, kad šunys nesudraskytų kūdikių, kol jų girti tėvai to nemato. Esu įsitikinęs, kad plėsti nelaimėlių, prarastų žmonių skaičių, būtų ne tik neatsakinga, bet ir nusikalstama, todėl privalome padaryti viską, kad užkirstume tam kelią“, - išplatintame pranešime teigia ministras.

„Ar skanu vasarą prie jūros atsigerti alaus? Daug kas pasakytų, kad tame nėra nieko blogo, tačiau ar žinote, kad gelbėtojai vos spėja traukti iš vandens dažniausiai išgėrusius žmones. Bent keleto iš jų išgelbėti nepavyksta. Ir visa tai tik dėl to, kad kažkas nematė problemos karštą dieną atsigaivinti alkoholiu. Reikėtų žinoti, kad alkoholis yra gana apgaulingas dalykas ir pačiam įsivertinti savo blaivumą yra labai sudėtinga“, - taip pat tikina ministras A. Veryga.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadieniais lauks pokyčiai

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) siūlo sekmadieniais itin apriboti prekybos alkoholiu laiką – juo leisti prekiauti tik nuo 10 iki 15 valandos.

REKLAMA

Darbo dienomis ir šeštadieniais siūloma leisti prekybą alkoholiu nuo 10 iki 20 valandos.

Dabar parduotuvėse alkoholio galima įsigyti nuo 8 iki 22 valandos visomis dienomis.

Vyriausybės išvadą Seime svarstomoms pataisoms parengusi ministerija, be kita ko, siūlo pritarti idėjai visiškai drausti alkoholio reklamą. Pasak SAM, alkoholio reklamos draudimas turėtų įsigalioti nuo 2018 metų sausio, kad ūkio subjektai galėtų tam tinkamai pasirengti.

Projekte taip pat sakoma, kad Seimas kol kas turėtų nesvarstyti nuostatų, kuriomis nustatomi specialieji reikalavimai alkoholinių gėrimų parduotuvėms, kadangi Vyriausybė dar planuoja įvertinti specializuotų alkoholio parduotuvių galimybę.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų