REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų Dakaro ralis Benediktui Vanagui ir Sebastianui Rozwadowskiui gali būti baigtas. Tokią informaciją asmeniniame lenktynininko „Facebook” profilyje išplatino „General Financing team Pitlane“ komandos atstovai.

Šių metų Dakaro ralis Benediktui Vanagui ir Sebastianui Rozwadowskiui gali būti baigtas. Tokią informaciją asmeniniame lenktynininko „Facebook” profilyje išplatino „General Financing team Pitlane“ komandos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(13.30) Vienas iš Benedikto Vanago komandos narių "Facebook" socialiniame tinkle neoficialiai patvirtino, kad šiam ekipažui pagal taisykles Dakaro ralis baigėsi. Baigtis jis gali ir kitam lietuvių ekipažui - kol kas negrįžęs Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno duetas.

REKLAMA

(11.00) Pagal naujausią informaciją B. Vanagas pasiekė bivaką ir šiuo metu laukia sprendimo dėl starto. Įdomu, kad oficialioje ketvirto Dakaro ralio etapo starto rikiuotėje B. Vanago ekipažas įrašytas 54 numeriu.

(09.00) Trečiajame Dakaro ralio etape lietuvio ir lenko duetas įveikė 30 kilometrų, tačiau sankabos gedimas jų žygį sustabdė akmenuotoje feš-feš smėlio zonoje. Ekipažui bandė padėti „BOUCOU“ komandos sunkvežimio vairuotojai, tačiau po valandos bendro darbo kolegos išskubėjo toliau.

REKLAMA
REKLAMA

„Trečia Dakaro diena. Benedikto ir Sebastiano bolidas susidūrė su techniniais nesklandumais. 30 kilometrų nuo starto dėl sankabos išminamo guolio gedimo nustojo veikti ir sankaba. „GeneralFinancing teamPitlane“ ekipažas buvo priverstas stoti trasoje ir nuiminėti greičio dėžę. Remonto metu užėjo smėlio audra, po jos – milžiniška liūtis. Apie 22 valandą Argentinos laiku sutvarkius automobilį prieš tai kalnų trasoje buvusios išdžiuvusios upių vagos tapo nepervažiuojamomis upėmis. Per likusias 6 valandas pagal taisyklių reikalavimus tokiomis sąlygomis trasos įveikti nebuvo įmanoma, todėl ekipažui neliko kito sprendimo, kaip vykti į bivaką neįveikus trasos. Galimai tai gali reikšti pasitraukimą iš lenktynių“, - rašoma lenktynininko profilyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiau informacijos Dakare lenktyniaujanti komanda praneš ekipažui pasiekus stovyklą. Gali būti, kad teisėjai nuspręs leisti tęsti lenktynes, nors šis etapas ir nebuvo baigtas, mat net 33 transporto priemonės nebaigė trečios dienos trasos, tarp jų 13 automobilių.

Trečią Dakaro ralio dieną vos 30 kilometrų nuo starto linijos nuvažiavęs Benedikto Vanago „Toyota Hilux“ automobilis sustojo. Kol kas nebuvo oficialios informacijos, kas atsitiko ekipažui, paaiškinti mėgino vienas iš komandos narių Dainius Matijošaitis.

Anot jo, dėl prasto ryšio ilgą laiką nebuvo jokios informacijos, o B. Vanago automobilis nejudėjo iš vietos.

REKLAMA

„Jie yra palindę po automobiliu, nusiardę dugno apsaugas ir bando nuiminėti greičio dėžę. Laukia anginos operacija per užpakalį“, - sakė D. Matijošaitis. - „Sakykime taip, kad tai sankabos problemos, nes gedimą nustatyti telefonu yra labai sunku. Situacija tokia, kad ten yra anticivilizacija ir telefonais nesusišnekėsi. Sunkvežimiai jo tempti negali, nes jų dalis maršruto nesutampa, o padėti remontuoti jam gali tik kiti dalyviai. Technikai yra pakeliui bandyti prisibrauti prie jo, tačiau vienintelis kelias yra tik per greičio ruožą, kai organizatoriai jį atidarys.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų