REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis teigiamai vertina socialdemokratų pateiktą kandidatę į teisingumo ministrus nepartinę profesorę Mildą Vainiutę.

Paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis teigiamai vertina socialdemokratų pateiktą kandidatę į teisingumo ministrus nepartinę profesorę Mildą Vainiutę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad tai žmogus, atitinkantis tuos principus, pagal kuriuos buvo formuojama Vyriausybė. Kalbant apie profesionalumą, patyrimą toje srityje, darbas ir Teisingumo ministerijoje, ir patarinėjant prezidentams, ir disertacija apginta užsienyje, ir profesorės laipsnis. Manau, kad tikrai galimybės darbuotis Teisingumo ministerijoje yra geros“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė S.Skvernelis.

REKLAMA

Jis sakė teigiamai vertinantis ir faktą, kad kandidatė į teisingumo ministrus nepriklauso jokiai partijai.

„Manau, kad partneriai pasirinko šitai sričiai žmogų, kuris turi teisininkų bendruomenėje autoritetą ir visus gebėjimus įgyvendinti Vyriausybės programą“, – tvirtino paskirtasis premjeras.

Trečiadienį Lietuvos socialdemokratų partijos prezidiumas nusprendė į teisingumo ministrus teikti M.Vainiutės kandidatūrą.

Dirbo Adamkaus komandoje 

M.Vainiutė yra Mykolo Romerio universiteto profesorė. Ji yra dirbusi prezidento Valdo Adamkaus patarėja teisės klausimais, taip pat Prezidentūros kanceliarijoje dirbo konsultante prezidentės Dalios Grybauskaitės pirmosios kadencijos metu.

REKLAMA
REKLAMA

Ministrus premjero teikimu skiria prezidentas.

Teisingumo ministro postas naujoje Vyriausybėje liko laisvas šių pareigų atsisakius Juliui Pagojui. Jis praėjusią savaitę buvo paskirtas teisingumo ministru naujojoje Vyriausybėje, tačiau savo kandidatūrą atsiėmė paaiškėjus, jog pernai gegužę jis buvo sustabdytas prie vairo neblaivus ir apie tai nepranešė viešai.

Anksčiau Socialdemokratų partija į teisingumo ministrus teikė eksparlamentaro Dariaus Petrošiaus kandidatūrą, bet šis ją atsiėmė, sulaukęs priekaištų dėl galimų sąsajų su prieštaringos reputacijos Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius.

Kitas socialdemokratų kandidatas, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas „valstiečiams“ taip pat neįtiko, kaip teigta, dėl amžiaus ir politikavimo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų