REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaizdo įrašų portale „Youtube“ jau seniai ėmė plisti įvairių muzikantų kanalai, kuriuose galima atrasti populiarių ir gerai žinomų dainų naujų versijų, dar vadinamų „koveriais“. Ne išimtis ir Lietuvos muzikos industrijos pasaulis.

Vaizdo įrašų portale „Youtube“ jau seniai ėmė plisti įvairių muzikantų kanalai, kuriuose galima atrasti populiarių ir gerai žinomų dainų naujų versijų, dar vadinamų „koveriais“. Ne išimtis ir Lietuvos muzikos industrijos pasaulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš du metus garsioji ir skandalingoji Vaidoto Grincevičiaus kurta daina „Šetone, prašau“ susilaukė didžiulio dėmesio. Vienas iš garsiau nuskambėjusių palaikymo balsų buvo jaunos merginos su gitara vaizdo įrašas, patalpintas socialiniame tinkle „Facebook“, kuriame buvo galima išgirsti „pagerintą“ dainos versiją.

REKLAMA

Vieni lėkštą juoką priėmė rimtai, kiti nusijuokė, dar vieni peikė bet dėmesio tuo metu mergina susilaukė daug. Nedaugelis atpažino, jog tai Valda Ridikaitė. Ne vienam ji jau buvo žinoma iš „Lietuvos Talentai“, kuriame dalyvavo pristatydama savo kūrybą ir pasiekė pusfinalį.

Mergina aktyvi nuo pat vaikystės. Sėkmingas pasirodymas „Balcony TV“ projekte, superfinalistės statusas 2009-jų metų LRT rengiamo „Talentų ringas“ konkurse. Nepaisant šių pasiekimų ir daugiau, daugeliui jaunoji dainininkė, kilusi iš Kupiškio, akį patraukė tik po skandalingosios dainos „koverio“.

REKLAMA
REKLAMA

Naujo kanalo startas

Neseniai Valda savo facebook paskyroje pradėjo dalintis šmaikščiais video blogais, kuriuos talpina į Youtube kanalą pavadinimu „Snailymood“, juose pristatydama savo kūrybą arba perdainuotą dainą: „Šiuo metu studijuoju Vilniuje, bandau įkirsti fizikos mokslą, tad muzikai, koncertams ir savęs tobulinimui laiko vis mažėja ir mažėja. Seniai svajojau apie profesionalų „Youtube“ kanalą, kadangi skandalas su Vaidoto daina įrodė, jog žmonėms esu įdomi, tiesiog nenorėjau tuo patikėti! Kita vertus, jaučiausi tam nepribrendusi, tad nesigailiu, jog dažniausiai keldavau per kelias minutes „susuktus“ įrašus į facebook, nes nuolatinis bendravimas su draugais ir palaikančiais vis leisdavo pastebėti savo trūkumus.“ – teigė Valda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Startuoti kitoje erdvėje merginai padėjo videostars.lt komanda, vedina Roko Kondrato ir Lauros Judickaitės. „Esu žiauriai dėkinga Laurai ir Rokui už galimybė pradėti ir pabandyti. Su jų pagalba įrašėme kelis kokybiškus įrašus, kurie jau puikuojasi mano kanale. Turiu vilčių ir toliau bendradarbiauti su šia komanda.

Sraigiška Nuotaika angliškai?

„Galite sakyti ką norit, bet dėl pavadinimo esu visiškai užtikrinta. Nuo kokių 16 mtų ėmiau tapatinti sraige su savo asmenybe. Čia panašiai kaip su Vaidoto daina. Pirma tai tebuvo juokas, vėliau sekė mėnesio trukmės piešinių blogas, o vėliau išaugo į slapyvardį. Kol kas neišsiplėsiu, bet pažadu papasakoti savo slapyvardžio istoriją savo bloge artimiausiu metu. Ohh, kodėl angliškai? Ammm, nežinau, kodėl žmonės dar klausia. Visų pirma nėra aišku, kokia susirinks auditorija. Muzika šneka visomis kalbomis, mano koveriai dažniausiai skamba anglų kalba, kūryba taip pat. Dėl to taip pat ir su slapyvardžiu. Lietuviškas jaunimas supranta angliškai, tai taip viliuosi būti pasiekiama didesniai daliai žmonių. Ką jau kalbėti apie tai, jog esu prikaupusi daugybę draugų iš užsienio (mergina vasarą viešėjo JAV). Jeigu išsigryninusi publika paaiškės esanti lietuviška, gal grįšiu prie šaknų. Kita vertus, ir dabar stengiuosi dėti subtitrus ir tapti suprantoma visiems.“ – teigė Valda.

REKLAMA

Planai neaiškūs

Mergina apie ateitį kalba vangiai: „Sunku kažką sakyti. Kol kas tai yra žaidimas kokybės link. Galbūt atsisakysiu didelių kalbų įžangai, labai viliuosi ateityje didinti komandą ir įvairinti savo įrašus. Noriu padirbėti ir kokybės link, tiek vaizdine, tiek garsine prasme. Tai neįmanoma be bandymo. Džiaugiuosi baigianti atrasti savo stilių, tai didelis žingsnis man. Labai sunku nepasimesti, kai matai, jog žmonėms momentiškai patinka juokinga, lėkšti, kvaili video be didelių pastangų, o kai pati jautiesi nudirbusi didžiulį darbą, kartais jautiesi nepastebėta. Nepaisant to niekada nežadu atsisveikinti su kūryba. Be muzikos jaučiuosi tuščia, jaučiasi tušti ir jau mane atradę, tad norisi ir toliau džiuginti pasaulį.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų