REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Partijų lyderiai apie Jurą Poželą: jis siekė pokyčių Lietuvoje (TV3 koliažas)

Sekmadienio naktį miręs parlamentaras, sveikatos apsaugos ministras Juras Požela siekė pokyčių tiek Socialdemokratų partijoje, tiek Lietuvos politikoje, sako politinių partijų vadovai.

10

Sekmadienio naktį miręs parlamentaras, sveikatos apsaugos ministras Juras Požela siekė pokyčių tiek Socialdemokratų partijoje, tiek Lietuvos politikoje, sako politinių partijų vadovai.

REKLAMA

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis prisimena J.Poželą kaip iniciatyvų ir nuolat idėjų turintį politiką.

„Mačiau jame Socialdemokratų partijos atsinaujinimą, šiandien tas klausimas yra ypač svarbus. J.Požela šiandien žymi apgailestauti verčiantį simbolizmą, jog socialdemokratai yra krizėje dėl to, kad negeba atrasti ir padėti lipti į viršų tiems jauniems žmonėms, kurie pakeistų sovietų laikus menančią nomenklatūrinę partijos vadovybę“, – BNS sekmadienį sakė G.Landsbergis.

Laikinasis „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas parlamentaras Remigijus Žemaitaitis savo ruožtu teigė, kad J.Poželos netektis yra svarbi ne tiek patiems socialdemokratams, kiek visam ateitį siejančiam su politika jaunimui ir pačiai Lietuvos politikai.

REKLAMA
REKLAMA

„Savu laiku Juras, aš, Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas, Seimo narys Paulius Saudargas buvome tie neapsiplunksnavę viščiukai, kurie žengė pirmą žingsnį į politiką kartu. Labai gaila, kad vieno bendraminčio jau nebeturime, labai skaudi netektis“, – BNS teigė R.Žemaitaitis.

REKLAMA

Jis prisiminė J.Poželą kaip veržlų, šiltą ir komunikabilų žmogų.

Vilniaus meras, Liberalų sąjūdžio pirmininkas Remigijus Šimašius kalbėjo apie J.Poželą kaip apie dalykiškai sukalbamą ir entuziastingą politiką.

„Nors politika čia šiandien ne esminis dalykas, galima pasakyti, kad socialdemokratų ir įvaizdis, ir veikla atrodytų gerokai kitaip, jeigu ten dominuotų tokie žmonės, kaip Juras Požela. Ir akivaizdu, kad J.Požela galėjo įkvėpti daugiau gyvybės šiai partijai ir apskritai kairiajai Lietuvos politikos spektro pusei“, – BNS sakė R.Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis buvo labai entuziastingas ir linksmas, su dideliu entuziazmu darė tai, kas jam tuo metu priklausė daryti – ar tai būtų Vilniaus skyriaus pirmininkas, (…) ar būdamas sveikatos ministru – išskirčiau labai didelį entuziazmą, tai, ko imdavosi, atrodė, kad darė tai labai iš širdies“, – pridūrė jis.

J.Požela niekada neatsisakydavo pagelbėti, sakė Darbo partijos laikinasis pirmininkas Vytautas Gapšys.

„Mes buvome gal nelabai artimi draugai, bet tikrai pabendraudavome. Turbūt mes bendraamžiai arba prasilenkiame labai nedaug amžiuje, tai tekdavo vis susidurti, aišku, Seime gal daugiau. Tikrai džiaugiausi, kad jauni kolegos dalyvauja ir daro tikrai gražią karjerą. Manau, kad tai buvo žmogus, kuris norėjo gero, aplinkiniams visiems norėjo padėti ir visada būdavo, kad pasikalbėdavome, niekada neatsisakydavo padėti“, – kalbėjo V.Gapšys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų