REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Rinktinės palydėtuvės: Lietuva – Ispanija (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Portalas „espn.com“ sudarė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių krepšinio reitingą. Pateikiame pirmas keturias reitingavimo vietas ir portalo žurnalistų komentarus apie kiekvieną komandą.

23

Portalas „espn.com“ sudarė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių krepšinio reitingą. Pateikiame pirmas keturias reitingavimo vietas ir portalo žurnalistų komentarus apie kiekvieną komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Jungtinės Amerikos Valstijos

REKLAMA

Tikriausiai nėra nei vieno scenarijaus, kuriame JAV rinktinei ant kaklų nėra kabinami aukso medaliai.

Net nebandykite mums vardinti žaidėjų, kurie prie komandos neprisijungė ir dėl to, žemiau reitinge esanti komanda, galėtų JAV aplenkti.

Net be LeBrono Jameso, Stephano Curry, Russello Westbrooko, Jameso Hardeno, Anthony Daviso ir kitų, Mike`o Krzyzewski komanda turi pakankamai pajėgumo. Jei žengtų be pralaimėjimų, JAV savo laimėtų-pralaimėtų rungtynių seriją ištęstų iki 76-0... Ir tai yra būtent tas scenarijus, kurį matysime rugpjūčio 21-ąją, po „trenerio K“ gulbės giesmės.

REKLAMA
REKLAMA

2. Ispanija

Bet kas, kas nurašo šią komandą, turi tris nenuginčijamas tiesas:

A. Mes vis dar negalime patikėti, kaip ispanai nepasiekė finalo 2014-ųjų pasaulio čempionate. B. Pau Gasolis, Juanas Carlosas Navarro ir Filipe Reyesas yra 36-rių metų amžiaus, Jose Calderonas jau beveik 34-rių. C. Marcas Gasolis nespėjo pasveikti ir negalės žaisti olimpiadoje.

Tačiau, kai pažiūri į Ispanijos sudėtį, pamatai, kad visi žaidėjai (išskyrus F. Reyesą) yra žaidę, žaidžia ar ateityje tikrai žais NBA.

Išleidus į aikštę penkis geriausius prancūzus, šie tikrai būtų atletiškesni, tačiau Ispanijos komandos branduolio tarpusavio supratimas ir susižaidimas garantuoja JAV krepšininkų pagarbą šiai ekipai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Prancūzija

Pasikartosime. Nei viena komanda, žaisdama prieš JAV, negali į aikštę išleisti stipresnio penketuko nei Prancūzija: Tony Parkeris, Nando De Colo, Nicolasas batumas, Borisas Diaw ir Rudy Gobertas.

Treneris, kuris vadovauja komandai, yra nepelnytai neįvertintas Vincentas Collet, kuris be vargo galėtų praverti NBA duris.

Prancūzija prarado šiek tiek pagarbos, nes nesugebėjo patekti į Eurobasket 2015 finalą.

Jei komandoje būtų Evanas Fournier, prancūzai būtų dar stipresni. Kas pasakytų, kad jie nebūtų geresnė komanda?

REKLAMA

4. Lietuva

Klausimas: kas nebuvo nustebęs tiesioginiu lietuvių bilietu į Rio, kurį komanda iškovojo užimdama antrą vietą Eurobasket 2015 turnyre?

Atsakymas: bet kas, susijęs su JAV krepšiniu.

Be ispanų, niekas su JAV nesikauna aršiau nei lietuviai, kurie neatsiveža tiek pažįstamų vardų, kiek visada, tačiau amerikiečius per ilgą laiką yra pakankamai įbauginę.

Didysis Jonas Valančiūnas, kuris, taip, vis dar primena mums, kaip Charlesas Barkley vadina jį „VAL-SU-EEE-NU-ON-SAUCE“, yra pagrindinis komandos žaidėjas, kuris visada sužaidžia geriau svarbiausiose rungtynėse. Be jo komandoje yra dar keli žaidėjai, verti dėmesio.

Domantas Sabonis yra ne tik legendinio Arvydo Sabonio sūnus, tačiau ir staiga tapęs viena pagrindinių Oklahomos „Thunder“ dalių, po Kevino Duranto išvykimo. Niujorko „Knicks“ gerbėjai gaus progą pamatyti Mindaugą Kuzminską, kuris įpūs taiklumo ir atletiškumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų