REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
Futbolo dvikova „Žalgiris“ - „Astana“ (nuotr. Fotodiena.lt)

Trečiadienį Vilniaus „Žalgirio“ klubas pradėjo kovą UEFA Čempionų lygos antrajame atrankos etape. Valdo Dambrausko auklėtiniai nenusileido turtingąjam „Astana“ klubui ir privertė juos rimtai paprakaituoti, tačiau mačas baigėsi lygiosiomis 0-0.

42

Trečiadienį Vilniaus „Žalgirio“ klubas pradėjo kovą UEFA Čempionų lygos antrajame atrankos etape. Valdo Dambrausko auklėtiniai nenusileido turtingąjam „Astana“ klubui ir privertė juos rimtai paprakaituoti, tačiau mačas baigėsi lygiosiomis 0-0.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynėse pirmieji į vartus pabandė smūgiuoti „Žalgirio“ futbolininkai. 5 minutę Saulius Mikoliūnas susikūrė erdvės ties baudos aikštelės linija kairėje pusėje ir smūgiavo į artimąjį kampą, bet prašovė pro šalį. Kitame aikštės gale Nemanja Maksimovičius išbandė Sauliaus Klevinsko pirštinių tvirtumą.

REKLAMA

Per pirmąsias 15 minučių „Astana“ rimtesnio pavojaus šeimininkų vartams nekėlė ir žaidimas dažniausiai vyko apie aikštės vidurį. Abi komandos buvo atsargios ir nerizikavo mesti didelių pajėgų vartų šturmui.

31 minutę žalgiriečiai kėlė pirmąjį kampinį mače. Po Manto Kuklio perdavimo, Mamadou Mbodjis smeigė smūgį galva, tačiau oponentų gynėjas prie dešiniojo virpsto koja išmušė kamuolį. Abi ekipos kurdavosi progas dažniausiai per standartines situacijas, po kurių įprastai efektingai sužaisdavo gynybos linija.

REKLAMA
REKLAMA

35 minutę padirbėti teko kazachų vartininkui Nenadui Eričiui. Po aštraus S.Mikoliūno perdavimo iš dešiniojo krašto, Linas Pilibaitis „oro dvikovoje“ susitvarkė su Jurijumi Logvinenko ir smūgiavo į vartus, bet vartų sargas į tokį bandymą sureagavo ir sustabdė kamuolį. Pirmajame kėlinyje daugiau nieko pavojingo nebuvo užfiksuota ir jis baigėsi lygiosiomis 0-0.

Po pertraukos svečiai iš Kazachstano buvo pavojingesni. 47 minutę J.Longvinenko smūgiavo virš vartų, o po kelių minučių M.Mbjodjis vos neįsimušė sau į vartus bandydamas neutralizuoti Agimo Ibraimi perdavimą. 58 minutę „Žalgiris“ buvo arčiausiai įvarčio rungtynėe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po kampinio atšokusį kamuolį prie baudos aikštelės prieigų Slavko Blagojevičius vienu lietimu galingai smūgiavo  į kairįjį kampą, bet vartininkas meistriškai atrėmė smūgį. S.Klevinskui savo vartuose teko vis daugiau darbuotis. Jis sulaikė stiprius Patricko Twumasi ir A.Ibraimi smūgius, o varžovai toliau didino spaudimą šeimininkams.

76 minutę „Žalgiris“ surengė pavojingą išpuolį, kuriame Andrija Kaludjerovičius atmetė kamuolį Elivelto ir po keitimo pasirodęs brazilas net pasiuntė kamuolį į vartus, bet arbitras užfiksavo pražangą. Už minutės „žaliai balti“ turėjo auksinę progą išsiveržti į priekį. Puikioje komandinėje atakoje Donovanas Slijngardas atsidūrė su kamuoliu baudos aikštelės kairėje, tačiau jis smūgiavo į virpstą ir privertė griebtis už galvų visą LFF stadioną.

REKLAMA

87 minutę atletiškumą pademonstravo S.Klevinskas. Krašto gynėjas Igoris Shitovas iš labai toli smūgiavo į vartų viršų, bet vartininkas viena ranka numušė kamuolį ir išgelbėjo komandą. „Žalgiris“ netrukus susikūrė dar vieną šimtprocentinę progą. Greitame išpuolyje M.Kuklys liko vienas prieš vartininką ir bandė nuginkluoti jį smūgiu į dešinįj kampą, bet N.Eričius blokavo smūgį.  

Rungtynėse komandoms nepavyko pralaužti vartų ir jos išsiskyrė taikiai 0-0. Atsakomoji dvikova po savaitės įvyks Kazachstane.

Rezultatas:

„Žalgiris“ 0 – 0 „Astana“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų