REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas buvo įspėtas, kad Administracinių nusižengimų kodeksas (ANK) negali įsigalioti balandžio 1-ąją, nes pernai neskirta lėšų Administracinių teisės pažeidimų registrui modernizuoti, teigia vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Seimas buvo įspėtas, kad Administracinių nusižengimų kodeksas (ANK) negali įsigalioti balandžio 1-ąją, nes pernai neskirta lėšų Administracinių teisės pažeidimų registrui modernizuoti, teigia vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kodėl Seimas neišgirdo, kai buvo svarstomas šitas įstatymų projektas klausymuose, projektuose. Tos rizikos buvo tada įvardytos, kodėl neišgirdo ir priėmė tokį sprendimą? Galbūt mes per mažai aktyviai įtikinėjome“, – penktadienį Seime žurnalistams sakė ministras.

REKLAMA

Seimas buvo priverstas penktadienį surengti nenumatytą posėdį, kad atidėtų naujo Administracinių nusižengimų kodekso ir kitų lydinčiųjų teisės aktų įsigaliojimą.

„Reikalingi papildomi finansai registrui modernizuoti. Finansai nebuvo skirti. (...) Tai ne tik registro modernizavimas, tai iš esmės naujo sukūrimas. Pinigai 2015 metais nebuvo skirti, nors įrodinėjome, kad reikia“, – aiškino S.Skvernelis.

VRM duomenimis, 2015 metais rengiant 2016 metų biudžeto projektą ANK nuostatoms įgyvendinti prašyta 450 tūkst. eurų, 2016 m. – 320 tūkst. eurų, 2017 metams -130 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Anot ministro, lėšos numatytos šių metų biudžete.

„Vasario 10 dieną patvirtinta Valstybės investicijų programa, ir nuo to laiko tik galima atlikti viešųjų pirkimų procedūras. Vasario 11 dieną viešieji pirkimai buvo paskelbti. (...) Anksčiausiai atrinktas nugalėtojas bus balandžio 29 dieną. Naujai išrinkus tą įmonę, kuri modernizuos registrą, ji, savaime suprantama, kad ketvertą mėnesių tą darys“, – teigė S.Skvernelis.

Jis pabrėžė, kad be Administracinių teisės pažeidimų registro pareigūnams būtų sunku dirbti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Registras automatiškai generuoja protokolą ir atspausdina ant paprasto popieriaus lapo. Blankai reikalingi tik kritiniu rezerviniu atveju, tais atvejais, jeigu sutriktų registro veikla, tai dažniausiai būna pereinamuoju laikotarpiu. Iš 500 tūkst. surašomų protokolų per metus 3 proc. surašomi popieriniu būdu“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Jis sakė, kad naujame Administracinių nusižengimų kodekse numatyta daug naujovių.

„Keičiasi nuobaudų rūšys, keičiasi pačios procedūros, keičiasi struktūra, dispozicijos straipsnių, sankcijos. Tai iš esmės naujas modernus vakarietiškas įstatymas“, – teigė vidaus reikalų ministras.

REKLAMA

Seimo valdyba šaukti Seimo posėdį nusprendė ketvirtadienio vakarą, paaiškėjus, kad parlamentarai ketvirtadienio posėdyje nespėjo priimti sprendimo dėl Administracinių teisės pažeidimų kodekso galiojimo pratęsimo.

Parlamentarai praėjusių metų birželį priėmė naują Administracinių nusižengimų kodeksą, kuris pakeis dar nuo sovietmečio užsilikusį Administracinių teisės pažeidimų kodeksą (ATPK). 1984 metais priimtas ir 1985 metais įsigaliojęs Administracinių teisės pažeidimų kodeksas, nors ir iš esmės pakeistas, yra paskutinis iki nepriklausomybė atkūrimo priimtas ir iki šiol galiojantis įstatymas.

Senąjį ATPK pakeisiantis Administracinių nusižengimų kodeksas turėjo įsigalioti nuo šių metų balandžio 1 dienos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų