REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laukiamiausios metų šventės jau čia pat. Dovanų pirkimas, valgių gaminimas, namų dekoracijos – paskutinėmis dienomis visi tik tuo ir gyvena. Nors kiekvienas pasinėręs į savus šventinius rūpesčius, visgi smalsu, kaip didžiąsias metų šventes sutinka mūsų žvaigždės. Žiūrimiausio TV3 televizijos serialo „Moterys meluoja geriau“ aktorė Eglė Jackaitė pasakoja, kaip įprastai atrodo jos žiemos šventės ir dalinasi savo mėgstamiausiu šventiniu receptu.

Laukiamiausios metų šventės jau čia pat. Dovanų pirkimas, valgių gaminimas, namų dekoracijos – paskutinėmis dienomis visi tik tuo ir gyvena. Nors kiekvienas pasinėręs į savus šventinius rūpesčius, visgi smalsu, kaip didžiąsias metų šventes sutinka mūsų žvaigždės. Žiūrimiausio TV3 televizijos serialo „Moterys meluoja geriau“ aktorė Eglė Jackaitė pasakoja, kaip įprastai atrodo jos žiemos šventės ir dalinasi savo mėgstamiausiu šventiniu receptu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi, kada per šventes visa mūsų didelė šeima susirenka pas tėtį. Turiu daug brolių bei seserų, visi su savo šeimomis, tad artimųjų būrys išties gausus. Kūčių vakarą susėdame prie didelio bendro stalo, o Kalėdų rytą visi bėgame po eglute ieškoti dovanų ir jas kartu draugiškai pakuojame. Tokiomis šeimos akimirkomis visi itin laimingi, paprastomis Kalėdų tradicijomis artimųjų rate sukuriame šventinę ir labai džiugią nuotaiką“, – pasakoja E. Jackaitė.

REKLAMA

Tradicinis Kūčių stalas ir mėgstamas meduolių tortas

Aktorė teigia, kad ant šeimos Kūčių stalo puikuojasi tik tradiciniai patiekalai, tokie, kokius dar Eglei būnant vaiku, laikydamasi tradicijų, gamino močiutė. „Kūčių vakarą ant stalo, kaip ir įprasta, patiekta 12 patiekalų: skirtingais būdais paruošta silkė, žuvies patiekalai, naminiai kūčiukai, aguonpienis ir kiti. Būna ypatingai skanu“, – atvirauja moteris.

Paklausta apie mėgstamiausią šventinį receptą, aktorė nedvejodama sako, kad tai – meduolių tortas. „Kadangi per šventes vykstu į svečius ir pačiai šventinės vakarienės gaminti netenka, visada nusivežu savo pačios gamintą saldumyną, dažniausiai tai – meduolių tortas. Jo nereikia kepti, tortas greitai paruošiamas ir išties labai gardus. Jį gamindama visko dedu savo nuožiūrą, tačiau kiekvieną kartą pavyksta itin skaniai, dėl citrinų jaučiasi gardi rūgštelė ir desertas tampa ne per saldus“ – sako Eglė Jackaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Tortui reikės: paprastų meduolių, grietinės, citrinų bei pasirinktų vaisių arba uogų, pavyzdžiui, braškės, bananai, konservuoti persikai ir t.t.

Paruošimas. Pirmiausia, sutrupiname meduolius. Antras žingsnis – paruošiame grietinę, t.y. į ją išspaudžiame dvi citrinas ir viską gerai išmaišome. Paruošus grietinę supjaustome pasirinktus vaisius. Viską atlikus pradedame sluoksniuoti: beriame sutrupintus meduolius, ant viršaus dedame grietinę, vaisius ar uogas ir vėl sluoksniuojame iš naujo.

Artėjančių švenčių proga – daugiau šviesos ir meilės

Pozityviomis mintimis ir teigiamomis emocijomis spinduliuojanti Eglė Jackaitė skaitytojams artėjančių švenčių proga taip pat perduoda linkėjimą.

„Norėčiau visiems palinkėti šviesos ir meilės. Visada žmonėms linkiu mokėti pasidžiaugti akimirka, negalvoti kas buvo ar bus, vertinti kasdienius džiaugsmus, jaustis laimingais, kad esame sveiki ar, kad turime ką apkabinti. Taip pat prisiminti, kad po tamsos visada išnyra saulė, tikėti stebuklais ir skleisti aplink save daugiau gerumo bei supratingumo, turėti drąsos pakilti ir eiti pirmyn su šypsena. Gražių visiems švenčių“, – linki aktorė E. Jackaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų