REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
Laura Asadauskaitė (nuotr. SCANPIX)

Kalėdų džiaugsmai ir dovanos neaplenkia ir Lietuvos sporto garsenybių. Kokiomis dovanomis geriausi mūsų šalies atletai džiaugiasi labiausiai? Daugelis tv3.lt kalbintų sportininkų prisipažino, kad juo labiau žavi pats dovanojimo procesas, nei pati dovana.

48

Kalėdų džiaugsmai ir dovanos neaplenkia ir Lietuvos sporto garsenybių. Kokiomis dovanomis geriausi mūsų šalies atletai džiaugiasi labiausiai? Daugelis tv3.lt kalbintų sportininkų prisipažino, kad juo labiau žavi pats dovanojimo procesas, nei pati dovana.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena realiausių pretendenčių į 2015 metų Lietuvos sportininko titulą 31 metų Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė nepraranda vilties ir šiemet sulaukti Kalėdų senio bei jo dovanų po egle.

REKLAMA

„Paprastai neturiu didelių pageidavimų – renkuosi kažką iš kosmetikos, jei kas pasibaigė, ar ko reikia“, - pasakojo geriausia 2015 metų pasaulio penkiakovininke pripažinta lietuvė.

Sportininkė prasitarė, kad šįmet dovanų maišo didžiąją dalį sudarys sveiki produktai iš biodinaminio ūkio – medus, dribsniai, kruopos. „Ir visokiausi saldumynai. O kaip be jų?“ – klausė Laura.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas dovanos, kurias ji rasdavusi po kalėdine egle, buvo subtilios ir tokios, kokių reikėjo. „Tiesa, svarbiausia ne dovana, o žmonių dėmesys. Yra draugai ir mylimi žmonės. Tai galimybė susitikti, pasėdėti, pakelti taures“, - teigė penkiakovininkė.

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė šiais metais laimėjo Pasaulio taurę, kas garantavo jai olimpinį kelialapį į Rio de Žaneiro olimpiadą ir tapo Europos čempione. Ji taip pat įspūdingu stiliumi laimėjo ir abu Pasaulio taurės etapus Kaire ir Romoje.

Dakaro ralio asas Benediktas Vanagas, iš karto po Kalėdų kitą savaitę išvykstantis į naują išbandymą Pietų Amerikoje, tvirtino, kad Kalėdos – pati gražiausia ir prasmingiausia šventė per visus metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai laikotarpis, kai laikas sustoja ir mes prisimename pagrindines vertybes – šeimą. Turime galimybę pabūti drauge su mums artimais žmonėmis“, - apibūdino lenktynininkas. Paklaustas, apie dovanas per Kalėdas, Benediktas šyptelėjo.

„Blogas esu dovanose. Labiausiai vertinu dėmesį. Pati didžiausia dovana – dėmesys. Daiktai – materialūs dalykai, kurie man asmeniškai nėra svarbūs, - tikino jis, tačiau netrukus prisiminė vieną brangiausių dovanų, kurią yra gavęs. - Buvo gūdus sovietmetis ir vaikystėje gavau amerikietišką striukę su vieno gamintojo logotipu. Tuo metu man buvo labai svarbu.“

REKLAMA

B. Vanagas šįkart su lenkų šturmanu Sebastianu Rozwadowskiu jau ketvirtą kartą šturmuos Dakaro ralį. Šių metų pradžioje jis pasiekė geriausią visų laikų Lietuvos rezultatą - bendroje įskaitoje užėmė 24-ąją vietą.

Lietuvos plaukimo žvaigždė finale 26-erių metų Giedrius Titenis tvirtino, kad visos dovanos jam vienodai svarbios. „Nesvarbu, ką gausiu ar dovanosiu. Man patinka pats procesas – dovanų pasikeitimas“.

Šįmet anykštėnas prasibrovė į pasaulio čempionato finalus 100 m ir 50 m rungtyse ir gerino Lietuvos rekordus, o Izraelyje vykusiose Europos trumpojo baseino pirmenybėse pirmą kartą iškovojo medalį – pasidabino bronza 100 m plaukimo krūtine rungtyje.

REKLAMA

Ar Kalėdoms Giedrius kada buvo gavęs su plaukimu susijusią dovaną? „Nuo Anykščių klubo esu gavęs vienintelę dovaną susijusią su plaukimu – plaukimo kostiumą. Šiai daug esu visokių gavęs dovanų, bet negalėčiau išskirti nė vienos. Visos vienodai svarbios“, - juokėsi G. Titenis.

Jis šiek tiek apgailestavo, kad Kalėdos Lietuvoje be sniego, tačiau džiaugėsi, kad jas gali praleisti su artimaisiais: „Tai artimųjų šventė, šeimos bendravimo laikas. Tikrai smagesnė šventė nei Naujieji metai. Retai kada praleidžiu Kalėdas, dažniau namie nebūnu per Velykas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos paplūdimio tinklinio žvaigždė 21 metų Monika Povilaitytė visuomet laukia Kalėdų senio dovanų. Tiesa, pati dovanoti nelabai mėgsta.

„Nemėgstu vaikščioti po parduotuves ir ieškoti dovanų, sukti galvą. Jei dovanojame, tai smulkmenas, brangių daiktų, kurie netilptų į kišenę neperkame“, - pasakojo tinklininkė. Išskirti kažko ypatingo negalėjusi mergina sakė buvo maloniai nustebinta visomis gautomis dovanomis.

Tiesa, viena dovana šįmet ją tikrai labai pradžiugintų – sniegas per Kalėdas: „Labai liūdžiu ir tikiuosi, kad per Kalėdas prisnigs. Toks laikas, kai gegužės mėnesį prie Baltojo tilto žaidėme lauke – panašu, kad ir dabar galėtume prie 10 laipsnių šilumos ten sportuoti. Tikėkimės stebuklo.“

REKLAMA

Šiemet poroje su Ieva Dumbauskaite ji iškovojo bene didžiausią pergalę per karjerą – pirmose Europos žaidynėse, vykusiose Baku, pelnė bronzos medalius. Bronzą merginos taip pat iškovojo Europos jaunimo iki 22 metų paplūdimio tinklinio čempionate Portugalijoje.

Rezultatyviausias ir geriausiu pripažintas A lygos futbolininkas Tomas Radzinevičius Kalėdas tradiciškai sutinka ne Lietuvoje, o Čekijoje. Jis tv3.lt teigė, kad ten Kūčių niekas nešvenčia, bet Kalėdas – visada.

„Jau nebetikiu Kalėdų seneliu, tačiau stengiuosi, kad sūnus jo dar lauktų, - pasakojo 34 metų futbolininkas. – Paprastai visus metus klausinėju, ko kas norėtų. Nenoriu pirkti iš nevilties bet ką. Patinka iš anksto viskuo pasirūpinti.“

REKLAMA

A lygoje net 28 įvarčius pelnęs Marijampolės „Sūduvos“ kapitonas nėra išrankus dovanoms: „Svarbiausia, kad būtų siurprizas. Man patinka, kai gaunu tai, ko nesitikiu ar nežinau.“

Jis tvirtino, kad jau seniai jam niekas nedovanojo nei futbolo kamuolio, nei batelių. „Kai buvau mažas, tėtis padovanojo kamuolį. Tuomet labai norėjau, o šiaip stengiuosi Kalėdų metu nuo futbolo pailsėti. Visi metai vien tik futbolas“, - teigė futbolininkas.

T. Radzinevičius prisipažino, kad jam Kalėdos – šeimos šventė: „Man patinka, kai visi susirenka prie vieno stalo. Patinka pakalbėti apie praėjusius metus, ateinančius, pažiūrime su sūnumo pasakas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

BMX dviratininkė ir Londono olimpiados dalyvė Vilma Rimšaitė pasidžiaugė, kad Kalėdų senis vis dar neša jai dovanas. „Matyt visus metus būnu labai gera“, - juokėsi ji. Kokia geriausia dovana?

„Sunku atsakyti į tokį klausimą. Ko gero tai kažkas ne iš materialių dalykų. Gal net pasveikinimas nuo kažko, iš ko visiškai to nesitikėjau“, - atviravo sportininkė.

Ji prisiminė, kad jos tėtis kartais mėgsta dovanoti loterijos bilietus: „Kai dar buvau penkiolikos, padovanojo du bilietus ir abu buvo laimingi. Vienas laimėjo 25 litus, o kitu – du. Tais laikais tai daug reiškė. Tada maniau, kad tikri stebuklai vyksta.“

REKLAMA

Tobulos Kalėdos geriausiam Lietuvos dviratininkui 27 metų Ramūnui Navardauskui taip pat yra su šeima, tačiau pastarąjį dešimtmetį tai – neįgyvendinama svajonė.

„Tas paprastumas ir vidinė ramybė Kūčių vakarą ir Kalėdų laikotarpį užburia. Kasmet svajoju apie grįžimą į gimtinę ir šventes ten. Deja, dviratininkų pasirengimas naujam sezonui vyksta būtent gruodį ir sausį. Taigi Kalėdos ir užstringa Ispanijoje“, - apgailestavo jis ir tuoj pat pridūrė, kad skųstis negali.

„Gyvenam dviese su širdies drauge Gabriele, o netoli gyvena ir kiti sportininkai – Ignas Konovaloas ir Tomas Vaitkus. Yra ir vietinių lietuvių – tikrai liūdna nebūna. Mūsų merginos apsukrios virtuvėje, patys šį tą pasigaminame ir skuriam stalui 12 patiekalų. Tai nelabai ir skiriasi nuo namų”, - pasakojo R. Navardauskas.

REKLAMA

Jis prisipažino, kad stengiasi išlaikyti lietuviškus papročius, tačiau neignoruoja ir ispaniškųjų: „Per Naujųjų metų sutiktuves laikrodžiui mušant dvyliktą su kiekvienu dūžiu reikia suvalgyti vynuogę. Nėra paprasta tai padaryti laiku. Visa kita – kaip Lietuvoje“.

„Spalvotas popierius, kalėdinė eglutė, kalėdinių sausainių kepimas, artimi draugai, gera nuotaika. Tai ir yra Kalėdos. O dovanos? Svarbu ne kokį daiktą gauni ar dovanoji, o apskritai šventinės nuotaikos kūrimas“, - teigė jis.

Rugsėjį Ričmonde (JAV) pasaulio čempionato bronzos medalį iškovojęs Ramūnas tapo pirmuoju lietuviu, laimėjusiu medalį planetos pirmenybių vyrų varžybose.

REKLAMA
REKLAMA

Kylanti Lietuvos fitneso žvaigždutė Aneta Možeiko atskleidė, kad po egle visuomet smagu net ir dabar sulaukti Kalėdų senio dovanų. „Kiekvienam žmogui pritaikau dovaną atsižvelgdama į jo charakterį ir poreikius. Nėra taip, kad visiems dovanoju tą patį“, - pasakojo ji.

Mergina atskleidė, kad vieną dovaną vis dėlto daro savo rankomis: „Esu už sveiką gyvenimo būdą. Geriausios dovanos yra tos, kurias patys padarome savo rankomis ir su meile. Taigi mėgstu dovanoti savo rankų darbo saldainius. Aišku, pritrūksta laiko įgyvendinti planus, todėl jie atitenka tik išskirtiniams asmenims.“

Kas pradžiugina Anetą? „Visos dovanos visada džiugina. Išskirti vienos negalėčiau – tiesiog jos suteikia džiaugsmo“, - teigė fitneso atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų