REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Popiežius Pranciškus sekmadienį paragino žmoniją neleisti įsigalėti liūdesiui dėl pasaulį krečiančio įvairių pavidalų smurto.

Popiežius Pranciškus sekmadienį paragino žmoniją neleisti įsigalėti liūdesiui dėl pasaulį krečiančio įvairių pavidalų smurto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pontifikas, sakydamas homiliją per pamaldas Laterano Šv.Jono bazilikoje Romoje, neminėjo jokio konkretaus smurto išpuolio, bet sakė: „Negalime leistis užvaldomi nuovargio. Neleistinas jokio pavidalo liūdesys, net jeigu turime priežasčių liūdėti – dėl daugelio rūpesčių ir įvairių smurto pavidalų, žeidžiančių mūsų žmogiškumą.“

REKLAMA

Ši ceremonija vyko minint Katalikų Bažnyčios Gailestingumo jubiliejinių metų, per kuriuos bus ypač pabrėžiama gerumo ir atlaidumo svarba, pradžią.

Simboliškai atidaręs Šventąsias duris toje senovinėje katedroje Pranciškus sakė tikintiesiems, kad „Dievui nepatinka griežtumas“ ir kad jis yra maloningas.

„Linkiu, kad tai visus paskatintų būti Dievo gerumo liudytojais“, - sakė pontifikas.

Sekmadienį Gailestingumo jubiliejaus Šventosios durys buvo atidaromos daugelyje pasaulio vyskupijų bei jubiliejinių šventovių, taip pat ir Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2013 metų, kai buvo išrinktas popiežiumi, Pranciškus mėgino pakeisti Katalikų Bažnyčios įvaizdį, daugelio tebesiejamą su griežtomis dogmomis.

Jo pirmtakas Benediktas XVI ilgą laiką buvo Vatikano ortodoksinių dogmų prievaizdas.

Tuo tarpu Pranciškus nori, kad Bažnyčia visų pirma būtų gailestinga. Gruodžio 8-oji, kai pontifikas atvėrė Vatikano Šv.Petro bazilikos puošnias Šventąsias duris, žymėjo oficialią Bažnyčios jubiliejinių metų ir „didelio gailestingumo laikotarpio“ pradžią, jis sakė savo homilijoje.

Dar kartą pabrėždamas savo dėmesį gyvenantiems skurde arba kitokią atskirtį patiriantiems žmonėms, Pranciškus surengė Bažnyčios jubiliejaus pradžios ceremoniją per savo kelionę į Afriką lapkričio pabaigoje. Tąsyk jis atvėrė paprastas medines duris Bangio katedroje konflikto krečiamoje Centrinės Afrikos Respublikoje.

Šis jubiliejus tęsis iki lapkričio 20 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų