REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po atnaujinimo „Windows 8.1 Update“ pasirodymo „Microsoft“ sumažino operacinės sistemos apetitą duomenų kaupiklio laisvai vietai. Tai leidžia OS diegti į 16 GB kaupiklius, nors anksčiau reikalauta mažiausiai 32 GB.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar pranešama, kad operacinėje sistemoje „Windows 10“ kova dėl kaupiklių vietos toliau bus tęsiama: programinės įrangos gigantas ketina sumažinti „Windows 10“ apetitą papildomais 6,6 GB. Apie tai praneša tinklalapis BGR.

REKLAMA

Kalbama apie du sistemos dydžio sumažinimo metodus. Vienas iš jų – failų suspaudimas, kuris prarado aktualumą, didėjant kietų diskų talpai, tačiau pasidarė vėl aktualus, kai pasirodė telefonai ir planšetės su mažos talpos „Flash“ atmintimi. „Microsoft“ sumažins „Windows 10“ apetitą kaupiklio talpai

Diegiant „Windows 10“, atliekama procesoriaus produktyvumo analizė, siekiant suprasti, ar jis galės susidoroti su sisteminių failų išarchyvavimu be didesnės įtakos sistemos spartai. Vėliau vyksta tam tikrų sisteminių failų suspaudimas, gali būti suspausti net programėlės parduotuvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Siekiant įgyvendinti greitą išarchyvavimą į NTFS failų sistemą, įdiegta keletas vykdomųjų failų suspaudimo algoritmų. Visi jie anksčiau ar vėliau buvo naudojami „Windows“ platformoje.

Pavyzdžiui, trys algoritmai yra vienas iš „Xpress“ variantų, kuris naudojamas sistemos užmigimo (hibernation) metu, naudojant tarnybas „Windows Update“ ir „Windows Imaging Format“ failus. Savo ruožtu, LZX algoritmas naudojamas „Microsoft“ CAB archyvuose.

Suspaudimas suteiks galimybę atlaisvinti 1,5 GB 32 bitų „Windows 10“ ir 2,6 GB – 64 bitų „Windows 10“. Savo ruožtu, išmaniesiems telefonams skirta versija taip pat naudos suspaudimą.

Antrasis metodas – tai sistemos atstatymo atvaizdo atsisakymas. OEM gamintojų įdiegtose sistemose yra paslėptas skirsnis, kur saugomas šis atvaizdas (užima apie 4 GB). „Windows 10“ atstatymui bus naudojami turimi sisteminiai failai. Tai ne tik atlaisvins vietos, tačiau ir paspartins atstatymo procesą, kartu nereikės vėl siųstis atnaujinimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų