REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinių radijas

Bandantis siekti dar vienos kadencijos Vilniaus meras Artūras Zuokas „Žinių radijui“ sakė, kad savivaldybė turi girdėti svarbaus bendruomenės nario – Bažnyčios – balsą ir kad pats meldžiasi prieš svarbius sprendimus, o Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas į Vilniaus merus Mykolas Majauskas nurodė esantis tikintis katalikas, bet Bažnyčios ir savivaldybės valdymo reikalus atskyrė.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš esu tikintis katalikas, į bažnyčią vaikštau. Galbūt nepakankamai dažnai, reikėtų dažniau. Bandau vesti vaikus, ne visada pavyksta juos ten išlaikyti ir jiems paaiškinti, kad jie išbūtų, galbūt dar maži. Aš manau, kad tikėjimo tiek jaunimui, tiek vyresniems žmonėms labai reikia“, - laidoje „Vilniaus ringas“ antradienį sakė M. Majauskas.

REKLAMA

Paklaustas, ar Bažnyčia turi dalyvauti priimant Vilniui svarbius sprendimus, jis sakė:

„Be jokios abejonės, taip, Bažnyčia turi turtą ir ji turi priimti sprendimus savo kompetencijos ribose. Yra aiškiai apibrėžta Konstitucijoje, ką daro Vilniaus miesto savivaldybė, ir ten Bažnyčia nesikiša. Taip pat ir savivaldybė neturėtų kištis į Bažnyčios vidaus reikalus“, - teigė M. Majauskas.

A. Zuokas pabrėžė, kad savivaldybė turi atsižvelgti į Bažnyčios balsą:

„Juolab, kad pagal savo praktiką galiu pasakyti, kad niekada jokia bažnyčia ar skirtinga konfesija nereikalavo priimti kažkokių sprendimų ar kištis į tuos sprendimus, kurie pažeistų esminius principus, o derinantis kalbantis ir diskutuojant tai yra būtina atviros savivaldybės sąlyga. Aš esu už tai, kad būtų daugiau tikėjimo mūsų mieste. Galiu net pasididžiuoti, kad, jeigu Vokietijoje, Anglijoje, Olandijoje uždaroma šimtai skirtingų krikščioniškų bažnyčių, tai šiandien Vilnius yra išskirtinis miestas Europoje. Šiandien mums trūksta ir reikia pastatyti tris bažnyčias“, - kalbėjo A. Zuokas.

Vilniaus meras bažnyčioje sakė besilankantis dažnai – kartą per mėnesį, o paklaustas, ar meldžiasi, kiek pagalvojęs atsakė teigiamai:

„Taip. Prieš daugelį svarbių sprendimų arba tokių, kurie atrodo priklausantys ne tik nuo mano valios, aš pasimeldžiu“, - kalbėjo A. Zuokas.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų