REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Microsoft“ gana ilgą laiką neskubėjo į savo standartinį garso ir vaizdo grotuvą „Windows Media Player“ diegti naujų kodekų palaikymą. Tai leido vartotojams nuolat kritikuoti šį „Microsoft“ produktą, o kūrėjams – kurti kokybiškus ir universalius analogus.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau panašu, kad programinės įrangos gigantas ima keisti savo poziciją, todėl jau ankstyvojoje naujos operacinės sistemos kūrimo stadijoje pradeda diegti naujų formatų palaikymą.

REKLAMA

Vienas iš „Windows 10“ kūrėjų Gabrielis Aulas savo „Twitter“ paskyroje nudžiugino visuomenę, kad nauja „Microsoft“ operacinė sistema pagal nutylėjimą palaikys kokybiško garso failų suspaudimo formatą FLAC.

Toks programinės įrangos giganto sprendimas, panašu, leis sukurti iš tikrųjų patrauklią operacinę sistemą, kuri be jokių papildomų priedų leis naudotis įvairiausiais multimedia failais. Priminsime, kad kiek anksčiau buvo pranešta, kad WMP palaikys vaizdo kodeką HEVC, dar žinomą kaip H.265, ir MKV.

Kalbant apie kodeką FLAC, reikia pažymėti, kad vienas iš jo pagrindinių privalumų yra galimybė suspausti pradinę garso medžiagą apie 50–60 % neaukojant skambėjimo kokybės. Šio formato palaikymas „Windows 10“ reiškia, kad su FLAC failais galės dirbti bet kuri su šia operacine sistema suderinama programa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų