REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Google“ yra priversta didinti savo klientų skaičių, tačiau paieškos atsirėmė į nemažą problemą – interneto ryšį turi ne visi mūsų planetos gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

Taip gimė „Google“ programa „Project Loon“ – tinklas iš oro balionų su telekomunikacine įranga ir saulės baterijomis. Visa tai leidžia padengti interneto ryšio daug didesnes teritorijas, nei dabar.

REKLAMA

Nuo pirmųjų eksperimentų praėjo daugia nei metai, ir dabar kompanija „Google“ papasakojo apie pirmojo bandymų etapo pasiekimus.

Eksperimentiniai balionai suspėjo nuskristi daugiau nei 3 mln. kilometrų, taigi aplink planetą jie galėjo apskriti 75 kartus.

„Project Loon“ programoje dalyvaujantys oro balionai gali skristi viršutiniuose atmosferos sluoksniuose, gaudydami tinkamas oro sroves, o ant žemės gali nenusileisti daugiau nei 100 dienų.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie „Google“ oro balionų egzemplioriai ore išbūna iki 130 dienų. Tai yra net 10 kartų ilgiau, nei buvo pasiekta praėjusiais metais, kai eksperimentas tik pradėtas vykdyti.

„Google“ išmoko gana tiksliai prognozuoti savo oro balionų trajektoriją. Pavyzdžiui, 9000 km distancijoje nukrypimas nuo kurso sudaro vos 1,5 km. Tai labai svarbu, žvelgiant iš balionų aptarnavimo pusės: bus galima greitai juos surasti ir paruošti naujam skrydžiui.

Be to, tikslus pozicionavimas leidžia pagerinti ryšio signalą, kuris transliuojamas mūsų planetos gyventojams.

Interneto giganto teigimu, buvo sukurta speciali įranga, kuri leidžia oro balioną dujomis pripildyti per 5 minutes. Iš viso per parą į dangų gali būti paleisti iki 20 balionų. Tiesa, „Google“ neketina sustoti šiame etape, todėl „Project Loon“ programa ir toliau bus plėtojama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų