REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reda Gilytė, Jevgenijus Bardauskas, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Pareigūnų profesinės sąjungos paskirtajam vidaus reikalų ministrui Sauliui Skverneliui kelia nemažai reikalavimų ir tikisi, kad jis, kaip buvęs Policijos departamento vadovas, supras ir pateisins pareigūnų lūkesčius. Seimo pirmininkė kaip tik mano, kad į politinį postą iš vidaus reikalų sistemos atėjusiam žmogui gali būti nelengva perprasti politikos vingrybes.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnų profsąjungos tikisi, kad dalis darbų, pradėtų S. Skverneliui vadovaujant policijai, persikels į ministro darbotvarkę ir toliau bus įgyvendinami. Pirmiausia, pasak profsąjungų, naujasis ministras turės suburti kompetentingą komandą. Neseniai apklausus policijos bendruomenę paaiškėjo, kad geriausiai ją atstovauja būtent S. Skvernelis.

REKLAMA

„Viena iš tokių darbų yra atkurti pačios institucijos – Vidaus reikalų ministerijos – ir teisėsaugos plačiąja prasme pasitikėjimą, nes jis yra stipriai sušlubavęs. Šiuo atveju generalinis komisaras, paskirtas ministru, turėtų sutelkti visas teisėsaugos institucijų pajėgas tam, kad kuo greičiau būtų ištirti korupciniai skandalai“, – tvirtina Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Vladimiras Banelis.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras ir prezidentė S. Skvernelį vertina kaip pareigūną, sukaupusį didelę patirtį vidaus reikalų sistemoje. Seimo pirmininkė teigia, kad būtent dėl tokios patirties paskirtajam ministrui gali būti sunku politinėje arenoje.

„Tai žmogus, atėjęs iš struktūros, ir tikrai vertinu jo nuveiktą darbą VRM sistemoje, o ministras yra politinė pozicija, tai kiek statutinis žmogus, visą gyvenimą buvęs toje sistemoje, greitai sugebės perprasti politikos mandrybes, taip jis tvirtai ir įsitvirtins į ministrus“, – teigia Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ deleguotas S. Skvernelis trečiadienį ministru paskirtas pagal panašų scenarijų kaip ir Darbo partijos deleguotas energetikos ministras – taip pat nepartinis Rokas Masiulis. Partijos vadovai premjerui pateikia kandidatūrą, netrukus jai jau pritaria prezidentė. Abu minėti ministrai abejonių nekelia net opozicijai.

„Mūsų Vyriausybei teko poną Skvernelį paskirti generaliniu komisaru. O dėl to, kad šitoje koalicijoje, šitoje valdžioje yra problemų su žmogiškais resursais, tenka štai tokius asmenis pasitelkti ministrais. Manęs tai nestebina, mes ir toliau galėsime pasirūpinti būsimais ministrais“, – sako Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

Paskirtasis vidaus reikalų ministras S. Skvernelis šiuo metu yra komandiruotėje užsienyje. Antradienį numatyta jo priesaika Seime. Laikinojo generalinio komisaro pareigas dabar eina Algirdas Stončaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų