REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Google“ savo paieškos sistemoje testuoja naują instrumentą, kuris turėtų sumažinti piratinio turinio plitimą. Apie tai rašoma oficialiame bendrovės tinklalapyje.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš naujų paieškos sistemos algoritmų numato, kad „Google“ paieškos rezultatų viršuje pateiks specialią formą su nuorodomis į legalų muzikos ir vaizdo turinį, jei vartotojas įves užklausas „atsisiųsti“, „nemokamai“, „žiūrėti“.

REKLAMA

Be to, paieškos laukelyje įvedus konkretaus muzikanto vardą, paieškos rezultatuose bus matoma skiltis su informaciją apie jį, taip pat nuorodomis į tinklalapius, kur galima legaliai įsigyti ieškomo autoriaus muzikinius kūrinius.

Nuorodos į piratinį turinį skelbiančius tinklalapius ir toliau bus matomos paieškos rezultatuose, tačiau jos bus patalpintos pateiktų rezultatų apačioje. Į nemalonę pateks tie tinklalapiai, kurie pažeidžia autorines teises ginantį teisės aktą DMCA (Digital Millennium Copyright Act).

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu naujovė veikia tik JAV teritorijoje, tačiau „Google“ planuoja naująjį paieškos sistemos instrumentą aktyvuoti ir kituose regionuose.

Remiantis atnaujinta interneto milžinės ataskaita apie tai, kaip ji kovoja su piratavimu („How Google Fights Piracy“), 2013 m. kompanija gavo 224 mln. užklausų dėl autorinių teisių pažeidimų internete. Tais metais 222 mln. pateiktų nuorodų buvo pašalinta iš „Google“ paieškos rezultatų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų