REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš naujo atgijo gandai apie tai, jog kompanija „Google“ ketina apjungti savo operacines sistemas „Android“ ir „Chrome OS“. Apie tai praneša leidinys „The Wall Street Journal“, informaciją gavęs iš savų šaltinių.

REKLAMA
REKLAMA

Nauja informacija pasirodė po to, kai „Android“ padalinio viceprezidentas Hiroshi Lockheimeras buvo paskirtas vadovauti „Chrome OS“ kūrimui bei plėtrai. Jis bus atskaitingas Sundarui Pichai, kuris iki praėjusių metų kovo vadovavo „Chrome OS“ kūrimo darbams, o vėliau jam buvo priskirta ir „Android“ padalinys.

REKLAMA

Kai tik Sundaras Pichai tapo atsakingas už „Chrome OS“ ir „Android“ padalinius, pasirodė pirmieji gandai apie šių dviejų operacinių sistemų sujungimą.

Tuomet „Google“ direktorių valdybos pirmininkas Ericas Schmidtas aktyviai neigė dviejų platformų sujungimo galimybę. Jis teigė, kad nepaisant visų panašumų, operacinės sistemos turi egzistuoti atskirai, kadangi jų užduotys yra skirtingos.

Vis tik paskutiniu metu „Google“ vis daugiau darbuojasi prie projektų, kurie kalba apie abiejų platformų suartėjimą. Vienas iš jų – „Android“ programėlių pasirodymas „Chrome OS“ platformoje.

REKLAMA
REKLAMA

Naujo „Chrome OS“ darbus kuruojančio žmogaus paskyrimas eilinį kartą leidžia kalbėti apie integraciją su „Android“. Kaip naujasis paskyrimas įtakos dviejų operacinių sistemų kūrimo darbus, oficialaus komentaro nesulaukta.

Tiesa, platformų suliejimas yra gana logiškas, žinant tai, jog minėta kryptimi aktyviai darbuojasi ir „Google“ konkurentas „Microsoft“, kuri neseniai pristatė „universalią“ operacinę sistemą „Windows 10“, tinkančią tiek mobiliems įrenginiams, tiek asmeniniams kompiuteriams.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų