REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Penktadienį Klaipėdos „Švyturio“ arenoje prasideda serija Lietuvos vyrų rinktinės kontrolinių rungtynių rengiantis Pasaulio taurei Ispanijoje. Į kai kurias rungtynes visi norintys žiūrovai gali ir netilpti, nes bilietai jau dabar beveik išpirkti.

REKLAMA
REKLAMA

„Didžiausią susidomėjimą kelia Lietuvos ir Australijos rinktinių rungtynės ateinantį pirmadienį. Gal ir natūralu, kad krepšinio aistruoliai renkasi ne savaitės pabaigą, o savaitės pradžią. Australijos ekipa pirmą kartą vieši Lietuvoje, be to turi nemažai NBA ir Eurolygos žaidėjų. Tačiau aistruoliai turėtų žinoti, kad ir kitos į Klaipėdą atvykstančios rinktinės dalyvaus tame pačiame Pasaulio čempionate“, - sako Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Sporto ir renginių direktorius Tomas Rimkus.

REKLAMA

Be lietuvių australai Klaipėdoje dar žais su Suomija (penktadienį, rugpjūčio 8 d.) ir su Ukraina (šeštadienį, rugpjūčio 9 d.). Bilietas galioja visai dienai – į abejas tos dienos rungtynes.

Savo ruožtu Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė kontrolinių rungtynių ciklą Klaipėdoje pradeda maču su Ukraina, kuriai vadovauja ilgametis NBA treneris Michaelas Fratello. Pastarąjį kartą šie varžovai žaidė pernai Slovėnijoje per Europos čempionato antrąjį etapą. Tąsyk po įtemptos kovos 70:63 laimėjo Lietuva.

REKLAMA
REKLAMA

15 Ukrainos krepšininkų šiuo metu treniruojasi Kaune. Tarp jų yra naujasis Vilniaus „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas Kirilas Natiažko. Dėl traumos į Lietuvą negalėjo atvykti į Ukrainos rinktinę pakviestas amerikietis Joelis Bolomboy. Šis „Weber State“ universitete rungtyniaujantis universalus krepšininkas, kuriam prognozuojama puiki ateitis NBA, yra gimęs Ukrainoje rusės ir išeivio iš Kongo Demokratinės Respublikos šeimoje.

Tačiau į Lietuvą atvyko kitas natūralizuotas amerikietis Eugene'as Jeteris, žaidęs NBA „Sacramento Kings“ ekipoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

NBA duonos yra ragavęs Viačeslavas Kravcovas („Detroit Pistons“ ir „Phoenix Suns“). Atakuojantis gynėjas Sergijus Gladyras NBA naujokų biržoje buvo pašauktas „Atlanta Hawks“, tačiau šiame klube nerungtyniavo. Praėjusį sezoną jis praleido Eurolygoje, gindamas Prancūzijos klubo „JSF Nanterre“ garbę.

„Pirmojo turnyro Slovėnijoje metu mes stengiamės įeiti į žaidimo ritmą. Per turnyrą Lietuvoje mūsų užduotis bus tobulinti komandinį puolimą, pajusti vienas kitą, kad gerai pasirengtume Pasaulio čempionatui. Trumpiau kalbant, tai bus oficialaus pasirengimo Pasaulio čempionatui pradžia“, - prieš vykdamas į Lietuvą sakė S.Gladyras.

REKLAMA

Tam iš esmės pritaria ir Ukrainos strategas M.Fratello. Pasak jo, Slovėnijoje reikėjo greitai atsirinkti, kuriuos krepšininkus paleisti iš kandidatų stovyklos (į ją iš pradžių buvo pakviesti 28 krepšininkai). Dėl to krepšininkus reikėjo dažnai keisti ir pergalė nebuvo svarbiausias dalykas.

Tarptautinių rungtynių Klaipėdoje tvarkaraštis:

Rugpjūčio 8 d. „Švyturio" arena, Klaipėda (bilietas abiem mačams)

16:15 val. Australija - Suomija

19:00 val. Lietuva - Ukraina

Rugpjūčio 9 d. „Švyturio" arena, Klaipėda (bilietas abiem mačams)

16:15 val. Australija - Ukraina

19:00 val. Lietuva - Suomija

Rugpjūčio 11 d. „Švyturio" arena, Klaipėda

19:00 val. Lietuva - Australija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų