REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys izraeliečiai prisipažino nužudę palestiniečių paauglį

„Hamas“ po septynių jo narių nužudymo žada keršyti

Trys iš šešių izraeliečių, suimtų dėl vieno palestiniečių paauglio pagrobimo ir nužudymo praeitą savaitę, prisipažino įvykdę tą žmogžudystę, pirmadienį pranešė vienas tyrimui artimas šaltinis.

Trys iš šešių izraeliečių, suimtų dėl vieno palestiniečių paauglio pagrobimo ir nužudymo praeitą savaitę, prisipažino įvykdę tą žmogžudystę, pirmadienį pranešė vienas tyrimui artimas šaltinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnų akivaizdoje „trys iš šešių suimtų įtariamųjų prisipažino nužudę ir sudeginę Mohammedą Abu Khderą (Mohamedą Abu Chderą)“, naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis, prašęs neviešinti jo vardo.

REKLAMA

Izraelio premjeras paskambino nužudyto palestiniečių paauglio tėvui

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pirmadienį paskambino pagrobto ir nužudyto paauglio iš Rytų Jeruzalės, kurio nužudymas praėjusią savaitę tikriausiai buvo žydų ekstremistų keršto išpuolis, tėvui.

Žiaurus 16-mečio Mohammedo Abu Khdero (Mohamedo Abu Chdero) nužudymas šį trečiadienį išprovokavo kelias dienas trukusius susirėmimus tarp įpykusių protestuotojų ir policijos. Susirėmimai prasidėjo aneksuotoje Rytų Jeruzalėje ir vėliau išplito į Izraelio arabų miestus.

REKLAMA
REKLAMA

B.Netanyahu atstovų pareiškime sakoma, jog jis pasikalbėjo su nužudyto paauglio tėvu Husseinu Abu Khderu (Huseinu Abu Chderu), kad pareikštų užuojautą ir pasipiktinimą šiuo „atstumiančiu“ nužudymu. Pokalbis įvyko kitą dieną po to, kai saugumo pajėgos patvirtino areštavusios šešis įtariamuosius – žydų ekstremistus.

„Norėčiau išreikšti savo ir Izraelio piliečių pasipiktinimą dėl smerktino jūsų sūnaus nužudymo“, – tėvui pasakė B.Netanyahu.

„Nedelsdami ėmėme veikti, kad sulaikytume žudikus. Patrauksime juos į teismą ir su jais bus elgiamasi visu įstatymo griežtumu, – sakė premjeras. – Smerkiame bet kokį žiaurų elgesį. Jūsų sūnaus nužudymas yra atstumiantis ir jam negali pritarti jokia žmogiška būtybė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeima, kuri gyvena Šuafate Rytų Jeruzalėje, su policija susisiekė trečiadienį prieš pat aušrą ir pasakė mananti, kad jų sūnus buvo pagrobtas.

Netrukus po to jo lavonas buvo rastas miške Vakarų Jeruzalėje ir pradiniai skrodimo rezultatai rodo, kad jis buvo sudegintas gyvas.

Teisinė organizacija „Honenu“, kuri gina žydų dešiniųjų ekstremistus, patvirtino, kad jos teisininkai atstovauja šešiems žmonėms, kurių trys yra nepilnamečiai.

Manoma, kad ta šiurpi žmogžudystė buvo kerštas už trijų izraeliečių paauglių pagrobimą ir nužudymą okupuotame Vakarų Krante praėjusį mėnesį. Izraelis dėl tų nužudymų apkaltino islamistų judėjimą „Hamas“.

REKLAMA

„Hamas“ po septynių jo narių nužudymo žada keršyti

Gazos Ruožą valdantis islamistų judėjimas „Hamas“ pažadėjo atkeršyti Izraeliui už septynis savo narius, žuvusius per anksti pirmadienį suduotą smūgį iš oro.

Tai buvo daugiausiai aukų pareikalavęs susišaudymas nuo to laiko, kai prieš kelias savaites prasidėjo naujausias atakų ciklas.

„Hamas“ pareiškė, kad „priešas sumokės didžiulę kainą“, turėdamas omenyje Izraelį.

Grupuotė nurodė, kad jos vyrai žuvo per Izraelio smūgį kovotojų naudotam tuneliui.

Per atskirą smūgį dar žuvo du kovotojai iš kitos grupuotės. Tie vyrai dalyvavo leidžiant raketas į Pietų Izraelį, nurodė Izraelio kariškiai.

REKLAMA

Izraelis pranešė, kad praėjusią naktį Gazos Ruože smogė mažiausiai „14-ai teroristinių objektų“, tarp jų – „paslėptiems raketų leidimo įrenginiams“, ir kad tai buvo atsakomieji veiksmai į atakų iš Gazos Ruožo suintensyvėjimą pastaruoju metu.

Praėjusią naktį iš Gazos Ruožo į Izraelį buvo paleista maždaug tuzinas raketų, kurių viena sužeidė kariškį, pranešė armija, kuri nurodė, kad sekmadienį Gazos Ruožo kovotojai paleido 25 raketas.

Pasak Izraelio kariškių, palestiniečių kovotojai pastarosiomis savaitėmis į Pietų Izraelį paleido daugiau kaip 200 raketų, o izraeliečiai į tai atsakė iš oro atakuodami dešimtis taikinių Gazos Ruože.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų