• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ pranešė užbaigusi mobiliojo ryšio tinklo modernizavimą – padidino ryšio kokybę ir tinklo aprėptį, sumažino eksploatavimo kaštus ir pasirengė naujų paslaugų diegimui.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, tinklo atnaujinimas vyko nuo 2012 m. balandžio. Per tą laiką bendrovė investavo daugiau nei 77 mln. litų.

REKLAMA

„Tele2“ pranešė atnaujinusi 870 bazinių tinklo stočių ir įrengusi 150 naujų. Didžiausi Lietuvos miestai buvo sujungti nauju 10 Gb/s magistraliniu ryšio tinklu, atnaujinta klientų duomenų bazių valdymo įranga.

„Tele2“ tinklas dabar yra ypač pažangus. Dalį modernizavimo naudos klientai jau pajuto. Mobilusis ryšys ir internetas yra kokybiškesni, padidinome tinklo aprėptį ir patikimumą. Didžiąją dalį modernaus tinklo privalumų atskleisime ateityje – naujausios technologijos leis paslaugas klientams siūlyti už geriausią kainą“, – bendrovės pranešime cituojamas Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad naujos „Tele2“ bazinės stotys išsiskiria technologiniu neutralumu. Priklausomai nuo klientų poreikių skirtingose vietovėse, jos gali būti naudojamos kaip 2G, 3G, 4G ir dar tik kuriamų ateities ryšio kartų stotys. Tai leis „Tele2“ ypač spartaus 4G (LTE) ryšio paslaugas pradėti teikti be didesnių investicijų ir už gerą kainą, teigia bendrovės atstovai.

Pasak „Tele2“ atstovų, tinklo atnaujinimas labai padidino mobiliojo interneto prieinamumą šalyje. „Tele2“ 3G tinklo aprėptis per tą laiką pasiekė 90,9 proc. (-105 dBm) Bendrovė taip pat nuolat mažino šių paslaugų kainas. Visa tai lėmė, kad internetas telefone tapo prieinamas didžiajai daliai Lietuvos gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tele2“ mobiliojo ryšio ir duomenų perdavimo tinklai tuo pat metu atnaujinti visose Baltijos šalyse. Tinklo ir programinę įrangą bei jų diegimo paslaugas visoms šalims tiekė vienas šios srities lyderių pasaulyje „Nokia Solutions and Networks“.

Bendrai vykdytas modernizavimas leido „Tele2“ ne tik sumažinti kaštus, bet ir sujungti duomenų bazes Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Viena iš tokio sujungimo naudų vartotojams – dabar telefonų vagysčių atvejais aparatai iškart blokuojami visose trijose šalyse. Tai prisideda prie prekybos vogtais telefonais mažinimo, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų