REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Apple“ ketina sukurti naują „online“ muzikos tarnybą, o taip pat „iTunes Store“, skirtą įrenginiams su „Android“ operacine sistema, remdamasis informuotais šaltiniais praneša „Billboard“.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad „Apple“ dabar veda derybas su garso įrašų studijomis ir leidėjais. Jie aptaria galimybę sukurti naują internetinę muzikos tarnybą, kuri konkuruos su tokiomis populiariomis paslaugomis, kaip „Spotify“, „Beats Music“ ir „Rdio“. Tiesa, konkrečiu atveju prenumerata bus mokama.

REKLAMA

Reikia pažymėti, jog „Apple“ jau turi „iTunes Radio“. Ji savo veiklą pradėjo 2013 m. rudenį ir prieinama tik mobiliųjų įrenginių su „iOS 7“, kompiuterių su „Mac OS X“ ir priedėlių „Apple TV“ savininkams. Nepaisant to, pagrindinio „iTunes Radio“ konkurento – „Pandora“ – populiarumas nuolat auga, o kartu didėja jos vartotojų skaičius.

„Apple“ ketina pasiūlyti naudotis „iTunes“ ir mobiliųjų įrenginių su operacine sistema „Android“ savininkams. Toks sprendimas buvo priimtas atsižvelgus į tai, kad „Google“ mobilioji platforma šiuo metu auga daug sparčiau, nei „iOS“. Tai leis „Apple“ padidinti savo vartotojų auditoriją ir padidinti skaitmeninio turinio pardavimus, kurie paskutiniuoju metu pradėjo mažėti.

Kompanijos „Nielsen“ analitikų teigimu, JAV muzikinių albumų internetiniai pardavimai 2013 m. sumažėjo 11% lyginant su 2012 m. rezultatais. Tuo pačiu metu „online“ muzikinių tarnybų pajamos ir pelnas tik didėja.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų