REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Apple“ išmaniuosius telefonus, planšetes ir kitus įrenginius surenkanti bendrovė „Foxconn“ vienoje iš savo gamyklų Kinijoje pagamino bandomąją naujo modelio „iPhone“ telefonų, kurių ekranai apsaugoti safyriniu stiklu, partiją. Apie tai pranešė Taivano leidinys „Apple Daily“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak leidinio, buvo pagaminta mažiausiai 100 vienetų tokių telefonų. „Apple“ esą planuoja pereiti nuo apsauginio „Gorilla Glass“ stiklo prie safyrinio, nes jis yra kur kas atsparesnis fiziniam poveikiui. Tačiau kartu safyrinis stiklas labiau apsunkina „iPhone“ surinkimo procesą, sakoma pranešime.

REKLAMA

Skelbiama, kad „Apple“ jau susitarė su dviem safyrinio stiklo, skirto „iPhone“ ekranams, gamintojais – bendrovėmis „Synopsys“ ir „Bern Optics“. Esą per kelias praėjusias savaites jos abi nemažai investavo į savo gamybos pajėgumų išplėtimą.

Šiuo metu „Synopsys“ ir „Bern Optics“ tiekia apsauginį stiklą pagrindinėms „iPhone“ fotokameroms ir „Touch ID“ pirštų atspaudų skenerių jutikliams „iPhone 5S“ telefonuose. Pasak „Apple Daily“, dabar bendrovė „Apple“ naudoja apie 10 proc. visame pasaulyje pagaminamo safyrinio stiklo kiekio.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų rudenį pasirodė pranešimų, kad „Apple“ kartu su kompanija „GT Advanced Technologies“ planuoja Arizonos valstijoje (JAV) pastatyti safyrinio stiklo gamyklą. Jai energiją esą tieks vien tik atsinaujinantys energijos šaltiniai. Čia bus gaminami „Apple“ skirti gaminiai iš safyrinio stiklo.

Safyrinis stiklas – tai skaidrūs aliuminio oksido kristalai, itin patvari skaidri medžiaga. Kartu su gamtiniu safyru sintetinis yra antroji pagal kietumą medžiaga po deimanto. Platus safyrinio stiklo naudojimas mobiliųjų telefonų ir kitų nešiojamųjų įrenginių konstrukcijoje juos paverstų praktiškai nesudaužomais. Manoma, kad iš safyrinio stiklo su neskaidriais sluoksniais gali būti gaminami ir telefonų korpusai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų