REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Google“ anonsavo savo kuriamus išmaniuosius kontaktinius lęšius, kurie skirti sergantiems cukralige.

REKLAMA
REKLAMA

Šia liga serga vidutiniškai 1 iš 19 žmonių visame pasaulyje, diabetas tampa milžiniška ir vis sunkesne problema, teigiama oficialiame „Google“ tinklaraštyje. Prie jos sprendimo esą nori prisidėti ir „Google“.

REKLAMA

Sergantys diabetu turi nuolat sekti dažnai besikeičiantį gliukozės lygį kraujyje: staigūs jo pakilimai ir nukritimai yra pavojingi pacientams, todėl gliukozės kiekį reikėtų stebėti visą parą, sakoma pranešime. Nors kai kurie pacientai tam naudoja poodinius daviklius, tačiau visi iki šiol turi imti kraujo mėginius pirštų dūrikliais. Tai skausminga ir nepatogu, todėl daug cukralige sergančių žmonių tikrina gliukozės lygį kraujyje pernelyg retai, nei turėtų.

REKLAMA
REKLAMA

Naujus techninius sprendimus kuriantys „Google“ padalinio „Google X“ specialistai pranešė sukūrę išmaniųjų kontaktinių lęšių, nuolat matuojančių gliukozės lygį žmogaus ašarose, prototipą ir jau vykdantys jo bandymus. Šiuose išmaniuosiuose lęšiuose tarp dviejų minkštų jų sluoksnių įterpta belaidžio ryšio mikroschema ir miniatiūrinis gliukozės lygio jutiklis.

Šiuo metu, pasak „Google“ atstovų, šie išmanieji lęšiai atlieka po 1 gliukozės lygio žmogaus ašarose matavimą per sekundę. Tačiau „Google X“ inžinieriai nori išmaniųjų lęšių prototipą patobulinti taip, kad jis taptų apie pavojingai didelį ar žemą gliukozės lygį perspėjančiu davikliu. Jie nori lęšyje integruoti miniatiūrinį šviesos diodą, kuris šviesos signalu perspėtų pacientą apie pavojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Google“ atstovai praneša atlikę keletą klinikinių šio įrenginio prototipų tyrimų, kurie padės patobulinti jo funkcionalumą. Taip pat pranešama, kad „Google“ neketina vykdyti išmaniųjų lęšių diabetikams kūrimo ir gamybos projektą viena: esą bus bendradarbiaujama su kitomis kompanijomis, kurios turėtų pateikti šį gaminį rinkai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų