REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskelbti Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) 2013 m. antrojo pusmečio duomenys liudija, kad „Omnitel“ 3G ryšio tinklas yra plačiausias.

REKLAMA
REKLAMA

RRT operatorių aprėpties žemėlapiai parengti naudojant 2013 m. gruodžio 1 d. RRT užregistruotų stočių duomenis, į kuriuos dar nėra įtrauktos 165 „Omnitel“ stotys, pastatytos 2013 metų pabaigoje sparčiai plečiant ir atnaujinant tinklą ir dar labiau išplėtusios „Omnitel“ 3G tinklo aprėptį, sakoma „Omnitel“ pranešime.

REKLAMA

Bendrovė skelbia sparčiai atnaujinanti visą savo tinklą ir diegianti 3G technologiją iš esmės visur, kur iki šiol veikė tik 2G ryšys. „Omnitel“ praneša jau atnaujinusi savo tinklą teritorijoje, kurioje mobiliuoju ryšiu naudojasi daugiau kaip 80 proc. klientų - Vilniuje ir didelėje teritorijoje aplink Vilnių, visuose didžiuosiuose šalies miestuose, Lietuvos pajūryje, aplink greitkelį Vilnius-Kaunas, Rytų Aukštaitijoje bei didelėje teritorijoje tarp Vilniaus, Kauno ir Panevėžio, įskaitant greitkelį Vilnius-Panevėžys ir „Via Baltica“ atkarpą tarp Kauno ir Panevėžio. Per 2014 metus „Omnitel“ 3G ryšiu planuoja padengti visą Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu plačiausią 2G (GSM) mobiliojo ryšio tinklą Lietuvoje turi telekomunikacijų bendrovė „Tele2“. Jis šiuo metu dengia beveik visą šalies teritoriją – 98,9 procento. Apie tai pranešusi bendrovė remiasi Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) 2013 m. antrojo pusmečio duomenimis.

„Tele2“ praneša tęsianti 2G ryšio tinklo atnaujinimą. Šiuo metu modernizuota 85 proc. „Tele2“ 2G bazinių stočių. Atnaujintos bazinės ryšio stotys užtikrina 10-15 proc. didesnę jų ryšio aprėptį ir signalo kokybę. „Tele2“ 3G (UMTS) ryšio tinklas šiuo metu apima 79,4 proc. šalies teritorijos ir yra antras pagal dydį Lietuvoje, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų