REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Tele2“ pranešė plečianti savo 3G (UMTS) ryšio tinklą regionuose ir pastačiusi jau daugiau nei 600 3G bazinių stočių.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad šiuo metu „Tele2“ 3G tinklas, leidžiantis naudotis mobiliuoju internetu, yra antras pagal dydį Lietuvoje. Ryšių reguliavimo tarnybos skaičiavimais, jis apima 70 proc. šalies teritorijos.

REKLAMA

„Naujos bazinės ryšio stotys leis daugiau žmonių naudotis mobiliuoju internetu. Dabar plėtra daugiausia vyksta regionuose, tad nebrangiu mobiliuoju internetu gali naudotis ne tik didmiesčių gyventojai. 3G ryšys jau dengia daugiau nei du trečdalius Lietuvos ir tinklą toliau plečiame“, – sakė Valerijus Kovzanas, „Tele2“ technikos direktorius.

Lapkričio mėnesį naujos 3G ryšio bazinės stotys įrengtos Strėvoje, Savičiūnuose, Stakliškėse ir Paklėštarėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Tele2“ nuo praėjusių metų vykdo savo ryšio tinklo modernizavimą. Pasak bendrovės atstovų, naujos ir atnaujintos bazinės stotys užtikrina 15 proc. didesnę aprėptį, naudoja 20 proc. mažiau elektros energijos ir yra draugiškos aplinkai. Diegiama moderni įranga leis bendrovei ir ateityje paslaugas teikti už mažą kainą bei pasiūlyti itin spartų 4G (LTE) ryšį.

Šiemet į naujų stočių statybą ir įrangos atnaujinimą „Tele2“ investavo 26,4 mln. litų, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų