REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelio vakariečių mąstymas apie Rusiją yra pagrįstas Šaltojo karo stereotipais apie šaltas žiemas ir griežtai atrodančius žmones, kurie geria labai daug degtinės. Nors tai ir tiesa, apie rusų kultūra galima pasakyti daug daugiau, teigia toptenz.net.

REKLAMA
REKLAMA

5. Žiemos šventės

Daugelyje pasaulio šalių Kalėdos yra didžiulė šventė. Net kitas religijas išpažįstantys asmenys paprastai dalyvauja dovanų dalijime ir kituose įprastuose šios dienos šventimo ritualuose. Tačiau Rusijoje tai vyksta kitaip. Kalėdos nėra švenčiamos – ši diena skiriama tyliems ir rimtiems apmąstymams.

REKLAMA

O štai Naujųjų metų šventė visuomet pažymima. Per šią šventę netgi apsilanko jų Senelis Šaltis. Ši šventė švenčiama visoje šalyje ir kartais vertinama kaip tam tikra sekuliari Kalėdų versija.

4. Gira

Gira yra populiarus rusų gėrimas, gaminamas rauginant duoną su vandeniu, mielėmis ir cukrumi. Nors paprastai laikomas nealkoholiniu, šis gėrimas vis tik turi apie 1 procentą alkoholio. Kaip ir alus gira paprastai geriama šalta ir kartais paskaninama razinomis. Įdomu tai, kad šis alkoholio turintis gėrimas yra reklamuojamas kaip bet kuris gaivusis gėrimas. Pastaraisiais metais jis tapo populiaresnis nei bet kada anksčiau – giros įvairioje taroje galima rasti bet kurioje parduotuvėje. Jį taip pat gana paprasta pasigaminti namuose – internete pilna receptų įvairiomis kalbomis.

REKLAMA
REKLAMA

3. Vladimiras Putinas

Daug vakariečių apie Vladimirą Putiną kalba taip, lyg jis būtų baisus, ūsus raitantis diktatorius. Nepaisant tokio Vakarų žiniasklaidos kuriamo įvaizdžio, V. Putinas yra labai populiarus Rusijoje. Deja, prezidento nelaimei, palaikymas mažėja. Kai kurie ekspertai įtaria, kad dėl ekonominių sunkumų šalyje dauguma rusų praranda pasitikėjimą dabartine valdžia ir V. Putino galios struktūra ima silpnėti.

2. Kyšininkavimas

Daugelį mažai stebina faktas, jog kyšininkavimas yra plačiai paplitęs Rusijoje. Tačiau yra tikrai svarbu aptarti šio reiškinio mastą. Kyšiai duodami tikrai ne tik siekiant išvengti kokios nors baudos - šioje šalyje kyšius duoda daugelis žmonių ir kartais net nurodoma, kad tai gana gili rusiška "tradicija". Siekiant kovoti su korupcija išleidžiama daug įstatytų, tačiau iki laimėto karo dar toli. Pavyzdys: Rusijoje draudžiama važinėti kapinėse. Tačiau, jei blogas oras, arba kamuoja sveikatos problemos, ilgas pasivaikščiojimas gali sukelti sunkumų. Taksi vairuotojas sutiks rizikuoti - už atitinkamą pinigų sumą jis nepaisys įstatymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Prietaringumas

Rusai yra laikomi labai prietaringais žmonėmis, kurie turi daug keistų papročių. Pavyzdžiui, jei dovanojate kažką susijusio su pinigais, tai būtinai reikia jų pridėti prie dovanos, nes kitaip dovaną gavusiam asmeniui nesiseks su finansais. Daugelis taip pat negrįžta pasiimti pamiršto daikto, išskyrus tuos atvejus, kai jo labai riekia. Grįžimo atveju, būtinai reikia žvilgtelėti į veidrodį. Daugelis motinų taip pat stengiasi niekam nerodyti savo naujagimio pirmąjį mėnesį, kad jo „nenužiūrėtų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų