REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Bendrovė „Apple“ šiandien pradėjo prekybą prieš dešimt dienų pristatytais naujais savo išmaniųjų telefonų modeliais „iPhone 5S“ ir „iPhone 5C“.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji juos galėjo įsigyti Australijos gyventojai, kai kuriems teko 16 valandų laukti eilėje, kad į parduotuvę patektų pirmi. „Apple“ parduotuvės su naujaisiais jos išmaniaisiais telefonais penktadienio rytą taip pat atdarytos Japonijoje, Singapūre, Honkonge, Kinijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje, Puerto Rike, Kanadoje ir JAV. Pasak bendrovės atstovų, iki metų pabaigos šie telefonai pasieks 100 šalių vartotojus.

REKLAMA

Europoje, pavyzdžiui, Prancūzijoje ir Vokietijoje, vadinamasis biudžetinis „iPhone“ modelis „iPhone 5C“ plastmasiniu korpusu, priklausomai nuo modifikacijos, kainuoja 599– 699 eurus (apie 2 068– 2 413 litų), o naujasis flagmanas „iPhone 5S“ – nuo 699 iki 899 eurų (apie 2 068 - 3 104 Lt).

JAV už „iPhone 5C“, be 2 metų sutarties su mobiliojo ryšio operatoriumi, reikia mokėti nuo 549 iki 649 dolerių, o už „iPhone 5S“ – nuo 649 iki 849 dolerių. Kaina priklauso nuo telefono vidinės atminties kiekio.

REKLAMA
REKLAMA

Nors, kaip ir kasmet, naujų „iPhone“ modelių pasirodymas sukėlė „Apple“ gerbėjų ažiotažą ir garsiąsias eiles gatvėje belaukiant „Apple“ parduotuvių atidarymo, šiemet mobiliojo ryšio operatoriai pirmąkart nusivylė išankstinių „iPhone 5C“ užsakymų skaičiumi. Jis esą buvo kelis kartus mažesnis nei ankstesniais metais. Išankstiniai „iPhone 5S“ užsakymai nebuvo priimami.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų