REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos paštas skaičiuoja, jog prasidėjus mokslo metams Lietuvoje išsiunčiama apie 14 proc. daugiau pinigų perlaidų, į užsienio šalis – 22 proc., palyginus su vasaros laikotarpiu. Manoma, kad augančiam pinigų perlaidų skaičiui labiausiai įtakos turi tėvų siunčiami pinigai tiek Lietuvoje, tiek užsienyje studijuojantiems vaikams.

REKLAMA
REKLAMA

„Pinigų perlaida – vienas patogiausių būdų perduoti pinigus kitame mieste ar šalyje studijuojančiam vaikui. Pagrindinis perlaidos privalumas tas, jog nei siunčiantiems, nei gaunantiems žmonėms nereikia turėti sąskaitos banke. Užtenka žinoti gavėjo vardą ir pavardę, o perlaidą galima padaryti daugiau nei 600 paštų ar viename iš 110 „PayPost“ skyrių“, – teigė Lietuvos pašto Finansinių paslaugų departamento vadovė Neringa Knyvienė.

REKLAMA

Šalies gyventojai pinigų perlaida dažniausiai naudojasi, kaip banko pavedimo analogu – pašte ar „PayPost“ skyriuje sumoka pinigus, o po kelių minučių gavėjas juos jau gali atsiimti.

Pasak N. Knyvienės, buvo atvejis, kai Pasvalio rajone gyvenanti klientė pasinaudojo pinigų perlaida, norėdama perduoti pinigus viename sostinės prekybos centrų apsiperkančiai studentei dukrai.

Gyventojų patogumui pinigų perlaida gali būti įteikta ir gavėjui asmeniškai jo gyvenamuoju adresu. Tai ypač patogu vyresniems ar negalią turintiems gyventojams, kuriems atvykti atsiimti perlaidos iki pašto ar „PayPost“ skyriaus sudėtinga.

Skaičiuojame, jog vidutiniškai Lietuvoje yra siunčiama apie 230 litų, į užsienio šalis – apie 800 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų