REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Asta Kažukauskienė, LRT radijas, LRT.lt

Klaipėdoje rengiamas tris dienas truksiantis forumasŽIV Europoje ir kaimyninėse šalyse“. Jį užbaigs Melnragės paplūdimyje vyksianti Tolerancijos šventė, kurioje bus bus galima nemokamai ir anonimiškai atlikti pirminius jį diagnozuojančius tyrimus.

REKLAMA
REKLAMA

Forume dalyvaus atsakingų ir suinteresuotų institucijų atstovai iš Lietuvos, Europos ir kelių Azijos šalių. Jie pristatys Žmogaus imuno deficito viruso ir AIDS situaciją įvairiose šalyse, apžvelgs opiausius klausimus ir galimus sprendimus.

REKLAMA

Forumo rengėjų atstovo – asociacijos „Pozityvus gyvenimas“ vadovo Jurgio Andriuškos – teigimu, Lietuvoje infekuotųjų skaičius 2000 perkopė jau balandžio mėnesį. Iš jų – beveik trim su puse šimto – diagnozuota AIDS.

J. Andriuška teigia, kad tarp aplinkinių šalių šie skaičiai yra vieni iš mažiausių – esą Kaliningrado srityje, Estijoje išaiškintų žmogaus imuno deficito viruso nešiotojų yra keliskart daugiau. Tačiau, anot jo, tokia padėtis mūsų šalyje gali būti dėl prasto išaiškinamumo – esą nemokamai ir anonimiškai pasitikrinti yra gana sudėtinga. Be to, vis daugiau žmonių užsikrečia ne per intraveninius narkotikus, o lytiniu būdu – J. Andriuškos duomenimis, pernai tokių išaiškinta net 20 procentų daugiau. O tokie žmonės dažnai net nepagalvoja, kad po nesaugių lytinių santykių būtina pasidaryti bent pirminius tyrimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų