REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik 20 proc. žmonių yra itin mėgstamas moskitų taikinys. Žurnalas „Smithsonian“ bandė atsakyti, kodėl taip yra. Pasirodo, moskitus traukia alus, todėl šio gėrimo mėgėjams reikėtų būti atsargiems. „Gerdami alų rizikuojate, kad jums įkąs moskitas“, – įspėja mokslininkai, remdamiesi tyrimo rezultatais.

REKLAMA
REKLAMA

Išgėrę vos kiek daugiau nei 300 ml alaus, galite tapti patraukliu masalu moskitams ir kitiems vabzdžiams. Nors tyrimo pradžioje buvo manoma, kad geriant alų su prakaitu išsiskiria daugiau etanolio arba kad šis gėrimas pakelia kūno temperatūrą, nė viena iš šių teorijų neįrodė, kodėl gerdami alų žmonės traukia moskitus.

REKLAMA

Todėl klausimas, kodėl alaus mėgėjus dažniau puola moskitai, vis dar nėra atsakytas.

Mokslininkai taip pat įvardijo tokius faktorius kaip kraujo grupė, metabolismas, nėštumo statusas, atliekami pratimai ir žmonių išmetamas anglies dioksidas. Jie irgi lemia moskitų puolimus.

Pavyzdžiui, moskitai gali užuosti pieno rūgštį ir kitas medžiagas, išskiriamas kartu su prakaitu. Vabzdžiai taip pat mėgsta žmones, kurių kūno temperatūra yra aukštesnė.

REKLAMA
REKLAMA

Šie parazitai dvigubai labiau mėgsta O kraujo grupę negu A. Be to, juos traukia anglies dioksido dujos, vabzdžiai jas gali užuosti iš 50 metrų atstumo.

Vadinasi, didesnių formų žmonėms yra didesnė rizika, kad jiems įkąs moskitas. Tą patį galima pasakyti apie besilaukiančias moteris.

Tyrimo metu išsiaiškinta, kad genetika ir drabužių pasirinkimas taip pat turi įtakos. Moskitai naudoja savo regėjimą ieškodami aukų, todėl gamtoje rečiau sutinkamos spalvos, tokios kaip juoda, tamsiai mėlyna ir raudona, labiau traukia vabzdžius.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų