REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 JAV verslo įmonių konglomeratas veiklą vykdantis pramonės, paslaugų ir finansiniame sektoriuje, „General Electric“ (GE) pristatė industriniam internetui pritaikytą programinę įrangą, rašoma dienraštyje „The New Tork Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės atstovų teigimu, tai reiškia, kad vienu metu naudojami įvairus davikliai, bevielio ryšio technologijos ir sparčioji duomenų analizė leidžia esamuoju laiku stebėti ir analizuoti įrengimuose vykstančius procesus. Dienraščio teigimu, toks įvykis yra vienas naujausiu postūmiu ambicingoje GE kampanijoje, kuria siekiama gamyboje naudojamas mašinas valdyti panašiai, kaip internetinę technologiją.

REKLAMA

Efektyvi duomenų analizė

„Industrinio duomenų apdorojimo augimo tempas yra bent dvigubai spartesnis nei kitokio tipo duomenų. Mes siekiame sukurti kuo platesnę paslaugų paletę, patrauklią kiekvienam klientui“, – JAV dienraščiui teigė GE programinės įrangos departamento vadovas Williamas Ruhas.

Vienas kompanijos sukurtų produktų – programinė įranga, leidžianti kur kas efektyviau analizuoti duomenis, lyginant juos su analogiškais duomenimis iš kitų įrengimų. Anot GE atstovų, tokiu būdu galima ypatingai tolygiai paskirstyti krūvius ir sumažinti kaštus bei sutaupyti resursų.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas amerikiečių produktas – taikomoji programa, kuri išanalizavusi pateiktus duomenis gali teikti pasiūlymus elektros gamintojams. Kūrėjų teigimu, programinė įranga leidžia tiksliau apskaičiuoti, kokie vietoje ir kokio galingumo elektros tiekimo generatorių kompanija turėtų statyti. GE programuotojai tikisi iki rudens sukurti panašią įrangą, skirtą darbui su geležinkeliais, kalnakasyba, bei naftos ir dujų gavyba.

Seni įrankiai nauja paskirtis

„The New York Times“ teigimu, GE iš esmės naudoja „Google“ ir „Facebook“ įrankius ir strategiją ir bando juos pritaikyti kitose pramonės šakose. Tos pačios priemonės, kuriomis „Google“ išsiaiškina kokios reklamos vartotojams yra aktualesnės, panaudotos jėgainių priežiūroje leis sklandžiau valdyti elektros tiekimą ir gamybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

JAV kompanijos produkcija jau dabar sugeba surinkti neįsivaizduojamą kiekį duomenų realiuoju laiko, o išoriniai sensoriai, skirti stebėti aplinką, įgalina skirtingo pobūdžio duomenų derinimą. Galiausiai internetiniai duomenys, kartu su išorinės aplinkos stebėsena, įrangą prižiūrintiems asmenims pateikia pilną reikiamų pajėgumų ir galimybių vaizdą.

GE skaičiavimais, 2020 metais išlaidos industriniam internetui sieks 23 mlrd. JAV dolerių (59,8 mlrd. litų). Tačiau ne šis skaičius daro didžiausia įspūdį – skaičiuojama, kad veiklos efektyvinimas įmonėms leis sutaupyti daugiau nei 1,2 trln. dolerių (3,1 trln. litų).

REKLAMA

Konkurentai nesnaudžia

JAV dienraštyje pastebima, kad GE nėra vienintelė kompanija, siekianti atkąsti gabalą industrinio interneto rinkos. Tinklo įrangos gamyba užsiimanti „Cisco systems“ siekia išvystyti strategiją, kuri leistų pardavinėti programinę įrangą ir paslaugas, susijusias su davikliais grįstomis gamybos priemonėmis.

Dar daugiau, „Phillips“ paskelbė apie savo atviro kodo konkursą, kuriuos siekiama spartesnio inovacijų pritraukimo. Bendrovė taip pat siūlo duomenis kaupiančią sveikatos priežiūros ir apšvietimo įrangą, kuri analizuodama duomenis, ilgainiui padės efektyviau naudotis teikiamomis paslaugomis, kaip šviesos reguliavimas, priklausantis nuo kambario apšvietimo lygio.

„Yra bendras supratimas, kad ši technologija yra visiems reikalinga, tačiau dar ne visi žino, kaip su ja tikslingai elgtis“, – kalbėdamas apie potencialius klientus sakė W. Ruhas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų