REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sekmadienį Laikinojoje sostinėje startuojantis pirmasis, kasmetinis, tarptautinis bėgimasKauno maratonas 2013 – daugiau nei bėgimas!“ pateisino savo šūkį. Renginio organizatoriams, atrodo, pavyko surengti tikrą šventę miestiečiams. Virgilijui Aleknai šventadienio rytą paskelbus startą, Nemuno saloje įsikursiantys žiūrovai tikrai nenuobodžiaus, teigiama pranešime spauda.

REKLAMA
REKLAMA

„Siekėme suvienyti kauniečius ir paraginti juos aktyviai leisti laiką: sekmadienį kviečiame ne tik startuoti įvairiuose bėgimuose, bet ir linksmintis gryname ore. Žiūrovų laukia mažesni sporto renginiai, sporto mugė, koncertai, žaidimai vaikams ir pramogos visai šeimai. Manau, kad nuobodžiaujančių nebus“, - sakė Algirdas Pukis, renginio „Kauno maratonas 2013“ organizatorius.

REKLAMA

Sekmadienis prasidės nuo mankštos su muzika

Sekmadienio rytą, 9 val., renginio dalyviams ir visiems norintiems sužinoti, kaip apšilti prieš bėgimą, “Žalgirio” arenoje įsikūrusios sporto ir sveikatingumo centro „Impuls” treneriai praves apšilimą šokio ritmus.

„Šis apšilimas specialiai pritaikytas bėgikams ir yra viena svariausių pasiruošimo dalis. Tinkamai apšilus sumažinama traumų tikimybė, o teisingai paruošus kūną fizinei veiklai, pasiekiami geresni rezultatai. Apšilimas vyks apie 15 minučių prieš pagrindinius startus“ – sakė treneris Kęstutis Žukas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo pačiu instrumentus išsitrauks ir sportuojantiems nuotaiką kurs DJ Pakas. Vėliau šis didžėjus tęs koncertą kartu su grupe „Sweetsalt“ bei Linu Adomaičiu iki pat pirmųjų bėgiko finišų bei „Tichė“ linksomojo šeimų bėgimo starto. Bėgimo trasoje, sportininkai taip pat galės klausytis muzikos - šalia Vytauto bažnyčios vinilines plokšteles leis didžėjai - Degree ir MrPproper, prie „Ryšių“ kiemelio – DJ Pakas.

Likusius žiūrovus, mankštą ryte vedę treneriai kvies pasitikrinti kūno sudėtį, sveikatą ir gauti patarimų apie sportą bei mitybą „Impuls“ zonoje. Čia vyks ir raumenų tempimo bei atsipalaidavimo treniruotė sportininkams, baigusiems distancijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Joga aktyviems žiūrovams

Nemuno saloje įsikursiančioje sporto šventėje aktyviausi kauniečiai ir svečiai galės išbandyti netradicinius sporto užsiėmimus. Visuomeninės organizacijos Junior Chamber International (JCI), vienijančios įvairių sričių profesionalus, atstovai siūlo prisėsti ar prigulti ant „JCI Pievos". Kauniečiai nuo 10 val. ryto kviečiami į jogos užsiėmimus, kurių metu išgirs patarimus ir apie sveiką gyvenseną.

„Rytiniai jogos pratimai suteiks jums sparnus visai dienai, o mūsų lektorių paskaita „Sveikas protas" išmokins pasijausti sveikais ir gyvybingais. „JCI Pievoje“ mūsų draugė Ilma Bagdžiūnienė atskleis gamtos teikiančias grožio paslaptis bei supažindins su mitybos kultūra. Pertraukų nebus, nes tarp užsiėmimų kviesime statiškai, dinamiškai, lengvai ir sunkiai, plastiškai ir elegantiškai įdarbinti skirtingas raumenų grupes“ ,- pasakojo JCI atstovė Marija Vorobjovaitė.

REKLAMA

Pramogos vyriškai auditorijai ir vaikams

Mėgstantys automobilių sportą Nemuno saloje galės išbandyti ekologiškus, hibridinius renginio rėmėjo „Toyota“ automobilius. Besižavintys „Tour de France“ ir „Formulės – 1“ žvaigždėmis galės išbandyti profesionalių sportininkų poilsiui skirtas priemonės. Nemuno saloje vyksiančioje sporto mugėje bus pristatyta unikali, moksliniais tyrimais pagrįsta, „Technogel Sleeping“ produkcija skirta sveikam ir kokybiškam miegui. Vaikus Nemuno saloje liūdėti neleis linksmieji Meškis ir Kiškis, kurie dalins balionus, spalvinimo knygeles bei fotografuosis ne tik su mažaisiais, bet ir su visais norinčiais.

REKLAMA

Dalyvauti linksmiausia

Vis dėlto linksmiausias užsiėmimas, pasak organizatorių, ne žiūrėti, o dalyvauti. Tad visi kauniečiai raginami bent simboliškai prabėgti linksmajame „Tichė“ šeimų bėgime. Čia dalyvių laukia įvairiausi prizai: 250 pirmųjų dalyvių, pasiekusių finišą, bus apdovanoti firminėmis TICHĖ gertuvėmis; vyks ir šauniausios šeimos – Mėlyniausios, Didžiausios ir Linksmiausios – rinkimai.

Merginas vienijančios komandos tarpmergaiciu.lt atstovės ne tik kviečia visas merginas prisijungti prie komandos, bet ir žada apdovanoti bėgikę, pasipuošusią originaliausiu kostiumu. Nugalėtojai atiteks asmeninė foto sesija Kauno arba Vilniaus senamiestyje.

Po visų bėgimų dalyvių ir žiūrovų lauks grupės "Sweetsalt", Pusho, Lino Adomaičio ir kitų atlikėjų koncertas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų