REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Microsoft Safer Online“ apklausa socialiniame tinkle „Facebook“ atskleidė, kad daugelis žmonių nemandagiai elgiasi naudodamiesi mobiliaisiais telefonais. Tiek vyrus, tiek moteris labiausiai erzina, kai kiti nuolat tikrina mobilųjį telefoną. Nors abiejų lyčių atstovai sutaria dėl blogiausių įpročių, vyrų ir moterų naudojimasis telefonu skiriasi, sakoma „Microsoft“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp blogiausių mobiliųjų naudojimo įpročių taip pat pakliuvo per garsus kalbėjimas, įprotis neišjungti skambėjimo garso, kalbėjimas telefonu „gyvo“ pokalbio metu bei naudojimasis telefonu vairuojant. Apklausos dalyviai taip pat įvardino, kad dažnai netyčia skambina dėl neužrakintos telefono klaviatūros ar paprasčiausiai jį pameta. Dėl pastarosios priežasties mobiliųjų telefonų savininkai gali patirti žalos dėl duomenų saugumo ir privatumo. Nors 39 proc. apklausos dalyvių mano, kad vyrai ir moterys taiko vienodas telefonų saugumo priemones, ir tiesų lyčių taktika saugant savo duomenis skiriasi.

REKLAMA

Remiantis „Microsoft Computing Safety“ indeksu vyrai dažniau naudojasi saugumo technologijomis. 35 proc. vyrų naudoja PIN kodą ar slaptažodį savo telefono užrakte palyginti su 33 proc. moterų. 35 proc. vyrų naudoja tik saugius belaidžio interneto prisijungimo taškus, o moterys prie tokių tinklų jungiasi 32 proc. atvejų. Didžiausias skirtumas užfiksuojamas, kalbant apie telefonų programinės įrangos atnaujinimą – 32 proc. vyrų nuolat atnaujina savo telefono programas palyginti su 24 proc. moterų.

REKLAMA
REKLAMA

Moterys saugumo internete iššūkius sprendžia daugiau dėmesio skirdamos reputacijai internete. 40 proc. moterų (37 proc. vyrų) kruopščiai peržiūri kokia informacija dalinasi internete ir stebi, kokius duomenis gali matyti nepažįstamieji (32 proc. vyrų). Be to, moterys atidžiau (34 proc.) prižiūri, ką rašo internete, nei vyrai (31 proc.), sakoma pranešime.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų