REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

10 įsimintiniausių „eBay“ aukcionų

Gal domintų amžinybė su M. Monroe?

Dažnai sakoma, kad yra dalykų, kurių negali nusipirkti už pinigus. Tie, kas taip mano, tikrai turėtų pasižvalgyti po „eBay“ internetinių aukcionų puslapį. Nuo tada, kai buvo sukurta 1995 metais, svetainė tapo prekybos fenomenu, kuriame galima parduoti ar nusipirkti bet ką, kas nėra laikoma nelegaliu ar įžeidžiančiu pirkiniu.

REKLAMA
REKLAMA

Keistas ir kartu žavintis faktas – žmonės linkę pirkti bet ką. Reikia įrodymų? 2004 metais Coventry universiteto studentas Billas Bennettas ėmė pardavinėti vieną pusryčių dribsnį, kuris po kelių dienų buvo nupirktas už 1,2 svaro sterlingų (apytiksliai 5 litai).

REKLAMA

Pats svarbiausias „eBay“ bruožas – lengvas būdas tiesiogiai parduoti tokius daiktus, kurie įprastam pardavėjui gali pasirodyti per brangūs ar sunkiai parduodami. Tačiau puslapiui išgarsėti padėjo būtent išskirtiniai ir šokiruojantys pasiūlymai, su kuriais siūlo susipažinti toptenz.net.

10. „Lotus Esprit Turbo“ sportinė mašina

Birmingamo radijo didžėjus Timas Shawas įsitikino, kad nėra baisesnio dalyko už moters įsiūtį. Kalbindamas modelį Jodie Marsh tiesioginiame eteryje savo jis pareiškė (tikėkimės, juokaudamas), kad dėl jos paliks žmoną Hayley ir vaikus. Sutuoktinė tokio pajuokavimo nesuprato ir netrukus savo vyro dievinamą juodą 25 tūkst. svarų vertės „Lotus Esprit Turbo“ sportinę mašiną „eBay“ pasiūlė pirkti už 50 pensų. Žinoma, už tokią kainą mašina buvo nupirkta labai greitai.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau T. Shawas televizijos laidoje viešai atsiprašė žmonos už savo elgesį, o brangiąją mašiną iš naujojo savininko nusipirko už 5 tūkst. svarų.

9. Kapitono Kirko kepenų akmuo

Kai 2005 metais legendinio „Star Trek“ serialo aktorius Williamas Shatneris pradėjo jausti didžiulį skausmą nugaros srityje ir atsidūrė ligoninėje, gydytojai jo inkstuose aptiko akmenį. Po operacijos aktorius paprašė medikų, kad šie atiduotų akmenį. Jis suplanavo šį „Star Trek” suvenyrą parduoti „eBay“ ir surinkti pinigų labdarai. Nors parduoti organus puslapyje draudžiama, inkstų akmenims šis draudimas, be abejonės, negalioja. 2006 metais „Golden Palace Casino“ šį pirkinį įsigijo už 75 tūkst. dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8. Galimybė visą amžinybę praleisti virš Marilyn Monroe

2009 metais Los Andžele našlė Elsie Poncher nusprendė ekshumuoti savo vyro Richardo palaikus ir parduoti jo laidojimo vietą „eBay“ aukcione, kad galėtų sumokėti už namo Beverli Hilse paskolą. Kodėl tai galėjo pavykti? Ogi R. Poncherio laidojimo vieta Los Andželo Westwood Village kapinėse buvo tiesiai virš Marilyn Monroe. Hughas Hefneris, „Playboy Magazine“ savininkas, taip pat turi vietą netoli M. Monroe. E. Poncher planas atnešė net daugiau naudos, nei buvo tikėtasi – vieta buvo parduota už 4,6 milijono JAV dolerių.

REKLAMA

7. Didelis ir tikras Marso gabalas

1962 metais meteoritas iš Marso nukrito centrinėje Nigerijoje. Didžiausia šio 1,3 milijardo metų senumo meteorito dalis, pavadinta Zagami, svėrė 18 kilogramų ir buvo dalis privačios kolekcijos, tačiau 2005-aisiais apie jo pardavimą paskelbta „eBay“ aukcione. Už 450 tūkst. dolerių kažkas įsigijo ne tik Raudonosios planetos gabalą, bet ir geologijos bei meteorų eksperto daktaro Johno Saulo autentišką sertifikatą.

6. Romano Abramovičiaus jachta

Ką daro rusų milijardierius verslininkas, kai nori nusipirkti naują prabangią jachtą? Jis įsujungia kompiuterį at atsiverčia „eBay“ puslapį. 2006 metų vasario mėnesį „eBay“ milijardierius nusipirko 170 metrų ilgio moderniausią jachtą, kurioje yra sraigtasparnio nusileidimo aikštelė, 6 kajutės svečiams, 10 VIP apartamentų, sporto salė, kino teatras, biuras etc. tik už 168 milijonus dolerių.

REKLAMA

5. Ne šiaip sau seni džinsai…

Seniausi žinomi Levi Strausso džinsai „eBay“ 2001 metais buvo parduoti už 46,532 dolerio. Džinsai buvo atrasti Nevadoje (Texas) 1998 metais. Manoma, kad jie pasiūti1880-aisiais. L. Straussas ėmė siūti džinsus 1873 metais, tad, jei būtų rastas dar senesnis gaminys, jį būtų galima parduoti dar brangiau nei minėtąjį. Jei įdomu, kas nupirko džinsus, tai galima lengvai įspėti: jie grįžo namo, t. y. juos nupirko „Levi Strauss & Co“.

4. Maxas, 50 tūkst. metų senumo mamutas

Pavadintas Maxu pagal savo šeimininką, vienas geriausiai išlaikytų priešistorinio mamuto skeletų 2004 metais pasirodė „eBay“ aukcione. Priežastis, dėl kurios Maxas buvo parduodamas – savininkui reikėjo vietos, kurią užėmė realaus dydžio mamutas. Naujasis šeimininkas už Maxą sumokėjo 61 tūkst. svarų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Prastai pagarsėjusios knygų saugyklos langas

Vienas keistesnių aukcionų, susijusių su JAV istorija, buvo paskelbtas 2007 metų vasarį – pasiūlyta pirkti Teksaso mokyklinių knygų saugyklos šeštojo kambario langą su rėmu, pro kurį Lee Harvey Oswadas nužudė prezidentą Johną F. Kennedy 1963 metų lapkričio 22 dieną. Akivaizdu, kad po įvykio tą langą teko išimti, mat suvenyrų medžiotojai ėmė jį naikinti atskelėdami gabaliukus nuo rėmo. Langas kartu su rėmu ir jo autentiškumą liudijančiais dokumentais buvo parduoti neprisistačiusiam asmeniui už daugiau nei 3 milijonus dolerių.

REKLAMA

2. Panaudotas Rusijos kosminis skraidymo aparatas

Gaila, bet kai kurių daiktų „eBay“ taip ir nepavyksta parduoti. Kam galėtų kilti mintis įsigyti Rusijos kosminį skraidymo aparatą „Buran“? 2002 metais niekas taip ir nepanoro pirkti Sovietų Sąjungos kosmoso lenktynių istorijos gabalėlio – BOR-5 kosminio skraidymo aparato, su kuriuo 1983 ir 1988 metais atlikti aerodinaminiai testai. Didžiausia pasiūlyta 98 tūkst. dolerių kaina nepasiekė pardavėjo nubrėžtos ribos ir kol kas aparatas yra neparduotas.

1. Žvaigždės nosinė

2008 metais dalyvaudama laidoje „The Tonight Show With Jay Leno“ Holivudo aktorė Scarlet Johansson atsiprašė vedėjo dėl slogos ir išsipūtė nosį į popierinę servetėlę. Aktorė paslėpė servetėlę rankinėje, o vėliau ją papuošusi dar ir savo autografu, pasiūlė pirkti „eBay“. Gauti pinigai buvo skirti labdarai. Galiausiai popierinė nosinaitė buvo parduota už 5,3 tūkst. dolerių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų