REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Pirmą kartą surengtoje „Auto Moto sporto“ parodoje Kaune „Autoplius Fast Lap“ pristato tris 2013-ųjų sezono lenktynininkų automobilius ir lietuvišką premjerą – 200 AG galios „Nissan Juke Nismo“ krosoverį, kuris viso sezono metu eis saugos automobilio pareigas rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Apie kiekvieną būtų galima parašyti po storą knygą, bet ji būtų įdomi tik mechanikos bakalaurams. Todėl pabandysime vos keliais sakiniais pristatyti šiuos išskirtinius sportinius automobilius ir papasakoti kuo jie skiriasi nuo gatvėse matomų to pačio modelio automobilių. Primename, kalbėsime apie didelę – net 1726 AG siekiančią ekspoziciją!

REKLAMA

611 AG – „Mitsubishi Lancer Evo VIII“

Pradėkime nuo 611 AG galios „Mitsubishi Lancer Evo VIII“. Praėjusiais metais laimėjęs viską, kas „Time Attack“ lenktynėse buvo įmanoma, jo vairuotojas Jonas Poškus šių metų sezonui pasiruošė iš peties – ne tik užsiklijavo naujus lipdukus, bet ir padirbėjo su automobilio aerodinamika. Dėmesio vertas, turbūt, didžiausias parodoje priekinis aerodinaminis difuzorius, tautoje dažnai vadinamas tiesiog „lipu“. Jis labai didelis, net jaučiasi didelis jo suteikiamas greitis.

REKLAMA
REKLAMA

Pedantiško odontologo mašina gali pasigirti ne tik didele galia. Kiekvienas šio bolido komponentas kurtas vienam tikslui – dideliam greičiui. Jokių nereikalingų detalių čia nėra. Pamirškite oro kondicionierių ir patogias sėdynes – Jono „Mitsubishi“ neturi net šildymo įrangos. Galiausiai, net langai ir durys padoriai neužsidaro ir važiuojant „Nemuno žiedu“ prirenka krūvas dulkių, kurias Jonui namuose tenka naikinti dulkių siurbliu.

265 AG – „Honda S2000“

Šalia Jono „Evo“ stovi didžioji dalis kauniečio Andriaus Firanto „Honda S2000“ automobilio. Be durelių, be variklio dangčio, trumpiau – beveik be kėbulo. Rėminės konstrukcijos automobilį atpažintum tik iš greta padėtos nuotraukos. Ši 265 AG ir 980 kg. greičio mašina naują sezoną pasitinka beveik nepasikeitusi. Arba, tokia pat velniškai greita kaip ir praėjusiais metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parodos dalyvius šis automobilis tiesiog sužavėjo. Rodos, paprastas vamzdžių rinkinys neturėtų būti net vadinamas automobiliu. Tačiau pedantiškai surinktas į krūvą, suderintas iki mažiausių smulkmenų šis „Honda S2000“ bolidas lenktynių trasoje yra pasiutusiai greitas. O jei Andrius dar sugalvotų varikliui pagelbėti turbina...

650 AG – „Nissan 200SX“

Izidorius Paukštys „Autoplius Fast Lap“ stendą papuošti atgabeno savo „Nissan 200SX“ bolidą. Iš pirmo žvilgsnnio – „Nissan“ kaip „Nissan“. Kol neprieina pats Izidorius ir nepradeda pasakojimo apie arklio galias. Šiandien po variklio dangčiu jų net 550. Arba, atsukus turbinos „kranelius“, net 650 AG!

REKLAMA

Kaip? Mechanikos pamokėlė: dviejų litrų „Nissan“ motorui pritaikyta tik Japonijos rinkai skirto variklio kintamų fazių galvutė (su VVL sistema). Tas lygu „Honda VTec“ sistemai arba dideliam greičiui. Pamokos pabaiga.

Sudėtingos žieminės „autodietos“ dėka „200SX“ numetė svorio ir saulėtą pavasarį pasitinka sverdamas apie 1100 kg. Šį automobilį 2013-ųjų „Autoplius Fast Lap“ lenktynių metu matysime lyderių gretose.

200 AG – „Nissan Juke Nismo“

Ketvirtas automobilis stende – labai ypatingas. Tai oficialus „Autoplius Fast Lap“ lenktynių saugos automobilis „Nissan Juke Nismo“ su 200 AG „turbo“ varikliu. Ypatingas ne tik dėl galios ir akį traukiančios išvaizdos, bet ir dėl paprasto fakto – tai lietuviška šio automobilio premjera. Šios parodos ir „Autoplius Fast Lap“ stendo svečiai tapo pirmaisiais išvydę šį ypatingą automobilį beveik trijų milijonų šalyje.

REKLAMA

Jo blizgantis baltas kėbulas padailintas sportiškais aksesuarais – difuzoriais ir spoileriais, kurie ne tik gražūs, bet ir atlieka savo funkciją. Viskas padabinta plonyte raudona linija, kuri kaip dovanų juostelė supakuoja „Juke“ į „Nismo“ paketą. Tarp „Evo“, „S2000“ ir „200SX“ jis jaučiais kaip namuose. Graži ta „Autoplius Fast Lap“ greitų automobilių šeima.

Viso – 1726 AG

Sutapimas – visi „Autoplius Fast Lap“ stende stovintys automobiliai yra baltos spalvos. Ir, kaip jau minėjome, kartu jie pasiekia įspūdingą galią. Ir tai dar ne viskas. Jau gegužės 18 dieną, šeštadienį Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje šis skaičius mažiausiai bus padaugintas iš dešimties. Vyks „Time Attack“, „Race“ lenktynės, gros muzika, vyks unikalių „JDM“, „VAG“ ir kitų klubų automobilių ekspozicija. Bus labai linksmas greitų automobilių piknikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų