REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš beveik 3,3 tūkst. Nacionalinį kelių eismo taisyklių egzaminą laikiusių dalyvių šiemet nebuvo nei vieno, atsakiusio į visus klausimus teisingai. Geriausiai pasirodė 3 dalyviai, padarę vos po vieną klaidą, tačiau buvo ir tokių, kurie klydo spręsdami kiekvieną klausimą, skelbia Nacionalinio KET egzamino organizatorius „Lietuvos draudimas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmą kartą per ketverių metų nacionalinio KET egzamino istoriją nei vienam dalyviui nepavyko išvengti klaidų. Spręsdami iš 20 klausimų sudarytą egzaminą dalyviai vidutiniškai klydo po 13 kartų. Tai rodo, kad mūsų pastangos šiuo projektu skatinti vairuotojus dažniau atsiversti kelių eismo taisykles yra prasmingos“, – sakė „Lietuvos draudimo“ Strategijos, klientų ir marketingo departamento direktorė Aurelija Kazlauskienė.

REKLAMA

Egzamino dalyviams sunkiausi buvo klausimai apie draudžiamojo kelio ženklo „Motociklų eismas draudžiamas“ ribojimus, apie priekabos masę ir praktinė situacija sankryžoje, kurioje įrengtas šviesoforas su papildoma žalia rodykle. Į šiuo klausimus teisingai atsakė mažiau nei 10 proc. egzamino dalyvių.

Vairuotojai pažįsta naujus kelio ženklus

Egzamino organizatoriai buvo iš anksto įspėję, kad atidžiai tikrins vairuotojų žinias apie naujausius KET pakeitimus – taisyklės per pastaruosius metus buvo papildytos net 3 kartus. Kaip parodė egzamino rezultatai, naujovės dalyvių neišgąsdino – jie puikiai susitvarkė su klausimais apie naujus kelio ženklus, vaikų vežimo taisykles. „Mus maloniai nustebino, kad KET naujovės nesukėlė didesnių keblumų, klystančiųjų buvo mažuma“, – sakė A. Kazlauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausiai egzamino dalyviai sprendė klausimą, kuriame reikėjo atpažinti nuo pernai lapkričio įvestą kelio ženklą, žymintį vietą, kurioje įsikūrusios gamyklos ar kiti pramoniniai objektai. Į šį klausimą teisingai atsakė net 91 proc. egzamino dalyvių. Teisingai dalyviai identifikavo ir ženklą, žymintį vietą elektromobiliams stovėti ir įkrauti.

Klydo visi dalyviai

Šiemet po vieną klaidą, spręsdami Nacionalinio kelių eismo taisyklių egzaminą, padarė trys dalyviai: Rima Stončaitytė, Roma Dubinkienė ir Arturas Gailius. Pastarasis dalyvis pernai buvo vienintelis, užduotis išsprendęs be klaidų. Po dvi klaidas padarė interneto naujienų portale Delfi egzaminą laikę Ričardas Ramoška, Donatas Augėnas ir Darius Čiočys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Septyni dalyviai padarė po tris klaidas: Gediminas Kuliavas, Martynas Bujauskas, Dainius Muturas, Petras Aismintas, Mantas Jaruševičius, Povilas Slavinskas, Almantas Ižganaitis. Praėjusiais metais A. Ižganaitis Vilniuje pasirodė geriausiai ir suklydo tik 2 kartus.

Po keturias klaidas šių metų egzamine padarė Vida Leonavičienė, Vaida Trinkūnienė ir Vaida Dapkienė. Tarp šių metų Nacionalinio KET egzamino laimėtojų pateko ir burtų keliu išrinktas Domantas Varapnickas iš Šiaulių.

Visi 20 Nacionalinio kelių eismo taisyklių egzamine geriausiai pasirodę dalyviai bus apdovanoti ketvirtus metus egzaminą organizuojančio „Lietuvos draudimo“ įsteigtais prizais – vairuotojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu vieneriems metams. Nugalėtojų sąrašas skelbiamas interneto svetainėje www.ld.lt ir Nacionalinio KET egzamino profilyje „Facebook“ socialiniame tinkle.

REKLAMA

Egzaminui užteko pusės skirto laiko

Egzamino dalyviai išspręsti 20 klausimų turėjo per pusvalandį, tačiau dalyviams atsakyti į klausimus vidutiniškai prireikė kiek daugiau nei 13 minučių. Ilgiausiai į klausimus atsakinėjęs dalyvis išnaudojo beveik visą laiką –sugaišo kiek daugiau nei 29 minutes. Tarp 10-ies laimėtojų, egzaminą laikiusių internetu, greičiausiai atsakymus atsiuntė V. Leonavičienė. Ji į 20 egzamino klausimų atsakė per 10 minučių 40 sekundžių.

Spręsti egzamino užduočių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose susirinko daugiau nei 150 savanorių. Aktyviausiai šiemet kelių eismo taisykles dalyviai pasitikrino internetu. Jų čia buvo apie 3150. Palyginus su praėjusiais metais, internetu laikančių egzaminą skaičius išaugo daugiau nei 50 procentų. Po egzamino naujienų portale „Delfi“ savo žinias pasitikrino ir nacionalinio KET egzamino užduotis išsprendė dar daugiau nei 16 300 gyventojų. Teisingus egzamino klausimų atsakymus „Lietuvos draudimas“ yra paskelbęs bendrovės interneto tinklapyje www.ld.lt ir Nacionalinio KET egzamino profilyje „Facebook“ socialiniame tinkle.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų