REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vytenis Radžiūnas, LRT.lt

Žodis „atsiprašau“ nėra keiksmažodis, galime pažiūrėti Lietuvių kalbos žodyne. Yra partijų, laikančių save krikščioniškomis. Ar Biblijoje atsiprašymas laikomas nuodėme?“, – teiraujasi užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Diplomatijos vadovui atrodo keista, kad „jau du mėnesius šitas žodis voliojamas kaip kažkas tokio“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų ekonominiai, politiniai, užsienio interesai yra turėti strateginius santykius su kaimynais, ypatingai su Lenkija. Jokiu būdu mes neturime to siekti savo orumo sąskaita, bet galime tai padaryti, todėl ir šnekamės su lyderiais. Per pirmą pusmetį buvo penki aukšto lygio vizitai. Intensyvumas kažką rodo. Nebandykime vėl menkinti, atsisėsti į purvą ir sakyti: kaip gerai, kad grįžom į tą balą. Nesu šalininkas tokios politikos ir nebūsiu. Tikiuosi, kad atsiras supratimas ir susivoksime“, – viliasi L. Linkevičius.

REKLAMA

Ketvirtadienį Vilniaus universiteto (VU) Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (TSPMI) užsienio reikalų ministras studentams skaitė paskaitą „Kas naujo Lietuvos užsienio politikoje?“ Tuo metu grupelė vyresnio amžiaus protestuotojų, pasisakančių prieš lenkiškus rašmenis Lietuvos išduodamuose dokumentuose ir gatvių pavadinimų lentelėse, jau laukė atvykstančio užsienio reikalų ministro prie instituto durų.

Jų plakatuose šmėžavo užrašai: „Pan Linkewič, atsiprašyk Lietuvos žmonių“, „Gatvių pavadinimuose – tik lietuviški rašmenys“ ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

L. Linkevičius skaičiuoja, kad praėjo jau du mėnesiai nuo jo vizito į Lenkiją, o iki šiol esą netyla kalbos apie jo atsiprašymą:

„Du mėnesius jau voliojam šitą žodį kaip kažką tokio. Ar neatrodo keista? Man tai atrodo labai keista. Esame krikščioniška tauta. Žodis „atsiprašau“ nėra keiksmažodis, galime pažiūrėti Lietuvių kalbos žodyne. Yra partijų, laikančių save krikščioniškomis. Ar Biblijoje atsiprašymas laikomas nuodėme?“

Paskaitoje dalyvavusio VU TSPMI direktoriaus Ramūno Vilpišausko paklaustas, ar jis pajuto, kad Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis atsakė tuo pačiu, ministras atsakė teigiamai, o su Lenkijos užsienio reikalų ministru esą bendrauja ir trumposiomis tekstinėmis žinutėmis, ir elektroniniais laiškais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų