REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš mėnesį „Google“ paskelbė konkursą – pakvietė parašyti ir per „Twitter“ ar „Google Plus“ pasiųsti ne daugiau kaip 50 žodžių esė apie tai, kaip žmonės įsivaizduoja technologiją, kuri taptų kitu mobiliųjų technologijų proveržiu.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar „Google“ išrinko 8000 laimėtojų ir kviečia juos tapti „Google“ interaktyviųjų akinių bandytojais. Manoma, kad šie akiniai turės daugelį išmaniųjų telefonų funkcijų, tačiau bus valdomi balsu, rėmelyje turės miniatiūrinę aplinką stebinčią vazdo kamerą bei prie pat akies sumontuotą ekranėlį, kuriame bus galima matyti žemėlapius, interneto tinklalapius, papildytą realybę.

REKLAMA

Matyt, netrukus iš bandytojų atsiliepimų sužinosime ir daugiau. Tiesa, šie 8 000 žmonių negaus akinių nemokamai – jie turės sumokėti 1 500 JAV dolerių. Bet tai entuziastų neturėtų sustabdyti – galimybė pamatyti pasaulį kitaip atrodo labai viliojančiai.

Kartu su kvietimudalyvauti konkurse ir išbandyti „Google Glass“ bendrovė buvo  paskelbusi ir papildomą informaciją apie savo išmaniųjų akinių galimybes. Sprendžiant iš „Google“ paskelbto naujo vaizdo siužeto, „Google Glass“ bus valdomi balsu. Prieš pateikiant valdymo komandą reikia ištarti frazę „OK Glass“.

REKLAMA
REKLAMA

Vaizdo siužete demonstruojama, kad „Google Glass“ gali filmuoti ir fotografuoti, naudojant juos galima keistis su draugais pranešimais ir dalyvauti vaizdo pokalbiuose, išmanieji akiniai pateikia informaciją apie orus, lėktuvų skrydžius, teikia navigacijos paslaugas.

„Google Glass“ taip pat moka ieškoti reikiamos informacijos internete naudodami atitinkamas „Google“ paslaugas. Vartotojai, pavyzdžiui, gali liepti akiniams rasti tigrų nuotraukų arba pranešti, kaip tajų kalba skambės frazė „Tai skanu“. Visa informacija pateikiama dešiniajame viršutiniame regos lauko kampe.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų